Krapinsko – zagorska županija je za smještaj obitelji osigurala 120 tisuća kuna

Župan Kolar obišao kuću u Bosanskoj Posavini koja se sredstvima KZŽ obnavlja za mladu obitelj hrvatskih povratnika

Objavljeno: 17.05.2019. IB

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u četvrtak je na poziv dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josipa Jerkovića, posjetio Bosansku Posavinu i obišao kuću koja se sredstvima Krapinsko – zagorske županije obnavlja za mladu obitelj hrvatskih povratnika.

Ugovor o podršci

Krapinsko – zagorska županija se, naime, prošle godine uključila u projekt “Jedna HR županija – jedna obnovljena kuća u BiH“. Župan Željko Kolar i predsjednik Upravnog odbora Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine Pavo Dujak su 12. listopada prošle godine potpisali ugovor o podršci projektu, prema kojem je Županija osigurala 120 tisuća kuna za osiguranje smještaja za mladu hrvatsku obitelj u selu Kolibe Donje na području Bosanskog Broda.

Daljnja suradnja

Župan Kolar se u prostorijama Općine Brod sastao s dopredsjednikom Jerkovićem, načelnikom općine Ilijom Jovičićem, predsjednikom Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske Ivom Mijićem, članom Vijeća naroda RS Davorom Čordašom, dopredsjednicom Općinskog vijeća općine Brod Mladenkom Kermenc i predsjednikom Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine Pavom Dujakom. Na sastanku se raspravljalo o raznim mogućnostima produbljivanja suradnje, prvenstveno na području edukacije o povlačenju sredstava iz europskih fondova.
U sklopu posjeta Bosanskoj Posavini, organiziran je i obilazak pogona prerade voća u vlasništvu zajednice povratnika. U delegaciji KZŽ je sa županom bila i pročelnica županijskog Upravnog odjela nadležnog za gospodarstvo i poljoprivredu Sanja Mihovilić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba