Kulturni vikend u Tuhlju

U subotu predstava KUD-a Naša lipa “Ja doktor nisem”, a u nedjelju koncert akademskog zbora Filozofskog fakulteta “Concordia discors”

Objavljeno: 17.05.2019. JJ

KUD “Naša lipa” Tuhelj ovog vikenda organizira dva kulturna događanja. U subotu u 20 sati u sportskoj dvorani u Tuhlju dramska družina KUD-a priprema predstavu “Ja doktor nisem”, prema tekstu Ljubomira Kerekeša, a u režiji Pavice Iveković. Poruka mlade dramske družine nakon dvogodišnje stanke u djelovanju. jest: “I tak, nigdar ni bilo, da glumcof ni bilo. Nigdar ni ne bu da igre ne bu. I kak god bude bilo, kazališta bu zanavek bilo.”

U nedjelju, nakon svete mise u 11 sati, u župnoj crkvi u Tuhlju koncert će održati Concordia discors, akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu. 2017. godine na 50. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju, zbor Concordia discors dijelio je treće mjesto s KUD-om “Naša lipa” Tuhelj. Zborom dirigiraju Marina Jurković i Lobel Filipić. Na programu su djela Šermetjeva, Palestrine, Schmidta, Juračića, Šuplevskog, Prebande te obrade tradicionalnih skladbi Ćalete i Ansohna.

Na oba događaja ulaz je slobodan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba