Radionice u sklopu Tjedna botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva, u organizaciji Poučnog parka Picelj

Učenici zabočke osnovne škole izrađivali bajkovita šarena drvca u cvatu i determinirali tridesetak biljaka

Objavljeno: 16.05.2019. IB

U sklopu Tjedna botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva, u organizaciji Poučnog parka Picelj, u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, održana je radionica “Drvo u cvatu”, na kojoj su sudjelovali učenici trećih razreda. Kreativnim radom nastala su bajkovita, drugačija i šarena drvca. Za učenike šestih razreda, održana je radionica determinacije tridesetak biljaka, uz mentoricu Boženu Dragčević. Determinirane su biljke karakteristične za livadsku zajednicu i rastu uokolo, ali i u samom Poučnom parku Picelj. Nakon determinacije, izrađena su tri zanimljiva plakata u obliku cvijeta, a pojedine latice cvijeta sadržavale su determiniranu biljku i njezin naziv.
Sutra će se u Velikoj galeriji grada Zaboka, s početkom u devet sati, održati predavanje znanstvenika Darka Mihelja, “Hrvatski krš i njegovo biljno bogatstvo”. U 9.45 je pak na rasporedu predavanje o invazivnoj biljnoj vrsti, amorfi (Amorpha fructicosa, L), problemima koje stvara kao invazivna vrsta, ali i o njezinim korisnim svojstvima, o čemu će govoriti Matea Vuković iz Uprave šuma, Podružnica Zagreb.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba