U sklopu Dana otvorenih vrata, službeno otvoren i blagoslovljen novouređeni ured Udruge distrofičara Krapina u Gajevoj ulici

“Provodimo mnogo projekata, aktivni smo u zajednici i želimo sudjelovati u svemu, baš kao i svi drugi građani“

Objavljeno: 16.05.2019. ivanabelosevic

Udruga distrofičara Krapina organizirala je Dan otvorenih vrata, a tom je prigodom i službeno otvoren novi ured Udruge u Gajevoj ulici u Krapini. Predsjednica Udruge Mirjana Janžek rekla je kako Udruga djeluje već 12 godina i od tada nisu pronašli adekvatan prostor uz podršku Grada ili Županije, pa su odlučili sami pokrenuti tu inicijativu.

42 zaposlene osobe

– Ovaj prostor iznajmljujemo mi kao Udruga i za sada će se financirati kroz jedan europski projekt koji provodimo, a nadalje se nadamo da ćemo dobiti potporu naših lokalnih vlasti. Ovo nam jako puno znači, jer do sada nismo imali uredski prostor. U Jesenju imamo prostor za naše aktivnosti, radionice, susrete i druženja, a ovo je sad ured i ovdje ćemo raditi administrativne poslove. Ured će raditi po potrebi, kad ćemo dogovoriti neke sastanke i posao, a sljedeći cilj nam je i zapošljavanje neke osobe, pa bi ured tada bio otvoren svaki dan. Udruga ima preko 40 članova i ima zaposlene 42 osobe. Provodimo projekte kroz koje pružamo socijalne usluge našim članovima, provodimo i druge aktivnosti kroz koje senzibiliziramo zajednicu te naše članove socijalno uključujemo u zajednicu. Želimo da osobe s invaliditetom budu aktivne i prepoznate u zajednici i da kao Udruga budemo prepoznati u zajednici, što u zadnje vrijeme jesmo i to mi je jako drago. Nismo u potpunosti zadovoljni potporom, ali smo s druge strane zadovoljni nekim partnerskim odnosom u zajednici. To nije još na razini koju bismo htjeli, ali stvari idu nabolje. Za ovu godinu imamo puno projekata u realizaciji, aktivni smo kroz cijelu godinu i pred nama je još puno toga što je u planu za sljedeću godinu, jer želimo sudjelovati u svemu, kao i drugi građani – istaknula je Janžek.

Nabava opreme

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek istaknula je kako joj je drago što Udruga distrofičara ima svoj prostor, koji je i opremila.

– Udruga je izuzetno vrijedna u županiji i radi vrlo kvalitetne projekte te podiže kvalitetu života svojih članova. Isto tako je važno što je društveno angažirana i provodi projekte koji se tiču i šire društvene zajednice. Zahvaljujem Mirjani što pomaže Krapinsko – zagorskoj županiji, što je bila predsjednica Koordinacije udruga osoba s invaliditetom, ali i što je članica određenih povjerenstava i što nam pomaže u kreiranju politika, ne samo za osobe s invaliditetom, nego i za sve politike koje provodimo u Krapinsko – zagorskoj županiji. Županija će pomoći u nabavi opreme. Čestitke i svim članovima Udruge, jer se samo zajedništvom mogu postizati ovako veliki rezultati – naglasila je Petek.
Zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina rekao je da u gradu imaju puno prostora, ali su barijera stepenice i da se na tom polju čini jako puno.

Na otvorenju je bila i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović te jesejanski župnik, vlč. Danijel Herceg, koji je predvodio molitvu i blagoslovio novouređeni prostor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba