Grad Klanjec i Dječji vrtić “Kesten” predstavili projekt “Popodne u vrtiću”

Radno vrijeme produženo do 19 sati, mališani će usvajati zdrave prehrambene navike, a u program će se implementirati i STEM područja

Objavljeno: 15.05.2019. IB

Grad Klanjec je sa svojim partnerom, Dječjim vrtićem “Kesten”, predstavio projekt “Popodne u vrtiću”. Voditelj projekta Gordan Šoban podsjetio je kako je Grad Klanjec, kao nositelj programa, 19. studenoga prošle godine potpisao s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda 2014. – 2020., u iznosu od 1.211.837 kuna.
– Savjetodavnu podršku u pripremi i realizaciji projekta pruža Zagorska razvojna agencija, a uz produljeni rad vrtića i novo zapošljavanje, uvode se i novi zanimljivi edukativni programi, kako za polaznike, tako i za zaposlenike. Jedan od bitnih ciljeva projekta je zdrava prehrana. U okviru projekta bit će realizirane nutricionističke radionice i edukacije za djecu, roditelje i odgojitelje, dodatna edukacija iz nutricionizma za kuharicu te tiskanje edukacijskih letaka za roditelje i djecu – istaknuo je Šoban.

Potrebe roditelja

Gradonačelnik Zlatko Brlek rekao je kako su sretni i zadovoljni što su prilagodili radno vrijeme vrtića potrebama roditelja.
– Od siječnja ove godine produžili smo radno vrijeme vrtića do 19 sati. Realizacijom projekta zaposlena je jedna odgojiteljica na pola radnog vremena, administrativni asistent u projektu te je produljeno radno vrijeme kuharici za dva dodatna sata – istaknuo je gradonačelnik.
Ravnateljica vrtića Jelena Bašić rekla je kako je reforma prehrane u hrvatskim vrtićima dinamičan proces koji je započeo prije desetak godina, a kroz provedbu specifičnih programa poticanja djece na zdravu prehranu, mogu se stvoriti temelji zdravih prehrambenih navika kod djece u najranijoj dobi.

Znanstveni pogon

– Želimo da polaznici našeg vrtića budu mali ambasadori zdrave prehrane i da od malih nogu usvoje zdrave navike. Jedan od važnih ciljeva projekta je i implementacija STEM područja u sve sfere redovnog odgojno – obrazovnog programa. Želimo da naš vrtić postane mali znanstveni pogon te da se djeci približe znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika te da se razvija interes za njihovo proučavanje. Uskoro započinjemo sa STEM edukacijom za odgojitelje, a u sklopu STEM programa, bit će tiskan i priručnik za djecu. Nabavit ćemo i didaktičku opremu za provođenje programa kao što su istraživački kabinet, razni znanstveni setovi za istraživanja, elektronički setovi i još mnogo toga – najavila je ravnateljica vrtića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba