OLUJNO NEVRIJEME NAJVEĆE PROBLEME STVORILO NA PODRUČJU RADOBOJA I KRAPINE: Vjetar rušio stabla, a zabilježen je i požar dimnjaka, te nekoliko slučajeva ispumpavanja vode iz objekata

Zagorski vatrogasci u protekla 24 sata intervenirali čak 50 puta – tri intervencije još su u tijeku

Objavljeno: 14.05.2019. zagorjeinternational

Nakon burnog vikenda, koji je zagorskim vatrogascima donio 21 intervenciju uzrokovanu olujnim nevremenom, u protekla 24 sata bilo ih je čak 50, doznajemo od zapovjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijana Lovrenčića.
– U protekla 24 sata zagorski su vatrogasci imali 50 intervencija, s time da su tri još u tijeku. A od početka vremenskih neprilika, odnosno, od 10. svibnja do danas, zabilježena je 71 intervencija. Najviše ih je bilo na području grada Krapine i općine Radoboj. U protekla 24 sata bilo je još intervencija na području Svetog Križa Začretja, Lobora, Mača, Budinščine, Konjščine i Oroslavja – otkrio nam je Lovrenčić.

U stanju pripravnosti

Vatrogasci su uglavnom otklanjali porušena stabla, zabilježen je i jedan požar dimnjaka i nekoliko slučajeva ispumpavanja vode iz objekata, a na području grada Krapine i saniranje mulja i zemlje s kolnika nakon bujica.

S obzirom na to da, barem na krapinskom području, još uvijek puše vjetar, u stanju pripravnosti su Javna vatrogasna postrojba Krapina i DVD Radoboj. Lovrenčić kaže kako će posla za vatrogasce zasigurno biti i nakon što se nevrijeme smiri, uglavnom u smislu otklanjanja srušenih stabala i saniranja kolnika.

Komentirao i premijer

Vremenske neprilike komentirao je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, koji se nalazi u posjetu KZŽ, povodom obilježavanja Dana općine Veliko Trgovišće i rođendana prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Premijer je istaknuo kako vrijeme nije baš tipično za sredinu svibnja, no, kako je u kontaktu s ministrima vezano uz obranu od poplave u područjima Hrvatske kojima ona prijeti. Za karlovačko je područje rekao kako je pod kontrolom, a najviše pozornosti treba obratiti na Hrvatsku Kostajnicu, kamo će u poslijepodnevnim satima otputovati ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba