U Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice obilježen početak izgradnje vanjskog bazena, vrijednog 16,9 milijuna kuna

STUBAKI SE VRAĆAJU NA TURISTIČKU KARTU: “Ponovno ćemo biti perjanica kontinentalnog turizma, ne samo Hrvatske, nego i šire“

Objavljeno: 13.05.2019. ivanabelosevic

U Specijalnoj bolnici u Stubičkim Toplicama obilježen je početak radova na gradnji vanjskog bazena. Riječ je o investiciji vrijednoj 16,9 milijuna kuna. Ravnatelj Specijalne bolnice Davor Gredičak rekao je kako je nakon 20-ak godina parnice s Hotelom “Matija Gubec“, sudskom presudom vraćen kompleks starih bazena, nekadašnji ponos Stubičkih Toplica, gdje je vikendom boravilo po 10 tisuća ljudi.

75 tisuća noćenja

– Zadnjih godina prostor je devastiran, u njega se nije ništa ulagalo i iz bazena je raslo grmlje. Prije godinu i pol, kad nam je posjed vraćen, odmah smo krenuli s projektiranjem idejnog rješenja, koji obuhvaća bazene i prostor zgrade koja se nadovezuje na te bazene i koja bi trebala biti srušena te bi se tamo trebao izgraditi lječilišni hotel. Projekt je napravljen za sve, međutim, trebamo krenuti po fazama. Krenuli smo s izgradnjom bazena, veličine 33 x 25 metara, u prvoj fazi bit će to otvoreni bazen, ali projektiran je da bude zatvoreni, tako da će se drugoj fazi za njega raditi krov, koji će se moći otvarati, pa će preko ljeta bazen biti otvoren, a preko zime zatvoren. Za izvođača je izabrana Niskogradnja Hren i Vodolim Brundula, a rok za izgradnju je osam mjeseci. Bazen će prvenstveno služiti za poboljšanje kvalitete usluge našim pacijentima, međutim, bit će otvoren i za građanstvo – istaknuo je Gredičak.

Načelnik Josip Beljak kazao je da su prošlu nedjelju imali veliki, povijesni dan za općinu Stubičke Toplice, a to je bilo posvećenje crkve sv. Josipa radnika.

– Ovaj događaj se može svrstati u rang s tim, jer znamo što je za našu općinu značilo vanjsko kupalište, kojeg nema već desetak godina. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali na ovom projektu i vjerujem da će se nakon prve faze izgradnje, Stubaki ponovno vratiti na turističku kartu, na kojoj su bili nekad, kao perjanica kontinentalnog turizma, ne samo Hrvatske, nego i šire. U 2018. smo imali 75 tisuća noćenja, imamo zabilježen trend rasta, a ovom investicijom nadam se da će se to i povećati – naglasio je Beljak.

Financijska omotnica

Obilježavanju početka radova prisustvovao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Mi godinama kontinuirano ulažemo u specijalne bolnice Stubičke i Krapinske Toplice. Ovdje imamo preko 100 godina tradicije i sjajan medicinski kadar, bez kojeg ne bismo ni ulagali u ove objekte. Drago mi je što imamo domaće i kvalitetne izvođače radova i ne sumnjam da će radovi biti izvedeni kvalitetno i u roku. Imperativ nam je da zajedno s Vladom Republike Hrvatske, ministarstvima zdravstva, turizma, regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dogovaramo da u sljedećoj financijskoj omotnici možemo povlačiti sredstva za izgradnju, dogradnju i opremanje specijalnih bolnica. Konkretno, ovdje bi kompletna dogradnja i opremanje po procjenama iznosila od 125 do 150 milijuna kuna, jer smo rekli da Krapinsko  – zagorsku županiju želimo pozicionirati kao centar zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Stubičke Toplice su brend Krapinsko – zagorske županije i mi taj brend vraćamo doma, te sam apsolutno uvjeren da ćemo brojke dolazaka prebaciti na šest znamenki – zaključio je Kolar.

Podsjećamo, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice prošli je tjedan dobila i Temos certifikat Diplomatic council the global think thank, kojim je postala preporučena bolnica za članove Diplomatskog vijeća.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba