“POKAŽI ŠTO ZNAŠ”: U Mariji Bistrici održano Prvenstvo profesionalnih vozača Hrvatske

DOMINACIJA ZET-ovaca: U ukupnom poretku prva tri mjesta osvojili Josip Jurakić, Željko Hlad i Antonio Mužek

Objavljeno: 13.05.2019. zagorjeinternational

U organizaciji Hrvatske udruge vozača i autoservisera, u subotu je u Mariji Bistrici, na parkiralištu kod bivše ”Tehnomehanike”, održano Prvenstvo profesionalnih vozača Hrvatske pod nazivom ”Pokaži što znaš”. Prije početka natjecanja, obratio se predsjednik Hrvatske udruga vozača i autoservisera Stipan Matoš, a prvenstvo je otvorio načelnik Marije Bistrice Josip Milički.
Natjecanje se sastojalo od dva dijela. U teorijskom su se provjeravala znanja prometnih pravila i propisa putem testova, dok su se u praktičnom dijelu ocjenjivale vještine upravljanja različitim kategorijama motornih vozila na prometnom poligonu s nizom prepreka. U šest kategorija nastupilo je 50 natjecatelja, od čega dvije vozačice, iz pet Udruženja vozača i autoservisera (UVA) i to ZET Zagreb, “Čistoća” Zagreb, Vodoopskrba i odvodnja Zagreb, Gradski prijevoz putnik (GPP) Osijek i Autoprijevoz (AP) Varaždin.

Kategorija tramvaja

U Zagrebu je održan i natjecateljski dio kategorije tramvaja, koji je protekao u ženskoj dominaciji. Slavila je Monika Barbarić, ispred Danijele Vrdoljak i Branislava Antonića, svi iz ZET-a, koji je ekipno slavio ispred GPP-a Osijek. U kategoriji kombi vozila, pobijedio je Željko Hlad (ZET), ispred Josipa Kureka i Damira Hrastinskog (obojica iz “Čistoće”). Ekipno je “Čistoća” bila prva, ispred Vodovoda i odvodnje te ZET-a. U kategoriji kamiona cestara, slavio je Josip Jurakić, drugi je bio Antonio Mužek (obojica ZET), a treći Tomislav Kralj (Vodovod i odvodnja). Ekipno je ZET bio prvi, a Vodovod i odvodnja druga. Kod kamiona u C1 kategoriji, 7,5 do 12 tona, slavio je Nikola Janković, drugi je bio Mladen Frigan (obojica Čistoća), a treći Mladen Horvatić (Vodovod i odvodnja). Ekipno, prvi je bio Vodovod i odvodnja, a druga “Čistoća”. U C2 kategoriji kamiona preko 12,5 tona, slavio je Josip Jurakić (ZET), druga je bila Ivana Hleb Đorđić (“Čistoća”), a treći Robert Fila (Vodovod i odvodnja). Ekipno je slavio ZET, ispred “Čistoće” i GPP-a Osijek.

Kamioni s prikolicom

Kod kamiona s prikolicom, prvi je bio Tomislav Kralj (Vodovod i odvodnja), drugi Tomislav Mikulić, a treći Silvije Krek (obojica “Čistoća”). Ekipno je ZET bio prvi, ispred “Čistoće” te Vodovoda i odvodnje. U kategoriji autobusa, prvi je bio Mario Cicnjak (ZET), drugi Stjepan Kralj (“Čistoća”), a treći Matej Mišković (ZET). Ekipno je slavio je ZET, drugi je bio GPP Osijek, a treći AP Varaždin. Na kraju su podijeljeni i pehari za tri najbolja rezultata gledajući sve kategorije, osim tramvaja. Najmanje negativnih bodova sakupio je Josip Jurakić, drugi je bio Željko Hlad, a treći Antonio Mužek, svi iz ZET-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba