Mreža udruga Zagor započela s provedbom novog projekta, sufinanciranog od strane Ureda za udruge Vlade RH, u iznosu većem od milijun kuna

Organizacije civilnog društva kroz edukativni program i studijsko putovanje steći će nova znanja i vještine za rad s mladima u području održivog razvoja

Objavljeno: 12.05.2019. IB

Mreža udruga Zagor započela s provedbom novog projekta “Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica“. Partnerske organizacije na projektu su Gimnazija Antuna Gustava Matoša, srednje škole Pregrada, Zlatar i Bedekovčina, Lokalna akcijska grupa Zagorje – Sutla, Zelena akcija i Krapinsko – zagorska županija. Projekt je započeo 19. travnja i trajat će do 18. travnja 2021., a sufinanciran je od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u okviru Švicarsko – hrvatskog programa suradnje u iznosu od 1.105.304 kune.

Tri edukativna programa

Projekt doprinosi osnaživanju mladih, osobito srednjoškolaca, za izgradnju održivih lokalnih zajednica kroz provedbu programa neformalnog obrazovanja. Edukativni programi odnose se na tri komponente obrazovanja za održivi razvoj: ekološku, volontersku i demokratsku te mladima pružaju holističku pristup konceptu održivog razvoja.

Likovno i video stvaralaštvo

Organizacije civilnog društva kroz edukativni program i studijsko putovanje steći će nova znanja i vještine za rad s mladima u području održivog razvoja te razviti alate za gospodarenje otpadom u Centru za mlade, što će ujedno biti i primjer dobre prakse u području upravljanja centrima za mlade, primjenjiv i druge centre i organizacije civilnog društva koje upravljaju javnim prostorima. Provedbom kampanje radit će se na razvoju kritičkog promišljanja po pitanju održivog razvoja. Mladi će kroz likovno i video stvaralaštvo prikazati svoje poimanje održivog razvoja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba