U Desiniću potpisani ugovori te zapaljene svijeće i položeni vijenci za poginulog branitelja Božidara Brumena

Za 12 braniteljskih udruga, Krapinsko – zagorska županija osigurala 250 tisuća kuna

Objavljeno: 10.05.2019. ivanabelosevic

U prostorijama Općine Desinić održano je potpisivanje ugovora o dodjeli potpora braniteljskim udrugama, koje su ostvarile to pravo kroz javni poziv Krapinsko – zagorske županije za prijavu programa i projekata udruge usmjerenih očuvanju digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja na području KZŽ. Ugovore u vrijednosti 250 tisuća kuna, s 12 korisnika potpisao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je tom prilikom rekao kako je u Domovinskom ratu sudjelovalo 11,5 tisuća Zagoraca.

Na svim ratištima

 – Bili su gotovo na svim ratištima i izuzetno sam ponosan što sam i ja bio branitelj u 103. brigadi. Naša je obaveza, zbog svega onoga što su naši branitelji dali u Domovinskom ratu, da im financijski pomognemo i to radimo s velikim zadovoljstvom, na nekoliko načina. Ovo danas samo je jedan od segmenata, pa uz to sa 150 tisuća kuna financiramo obnovu rodne kuće našeg pilota iz Domovinskog rata Rudolfa Perešina, 75 tisuća kuna dajemo za obilježavanje Dana Rudolfa Perešina i 100 tisuća kuna  za obilježavanje Vojno – redarstvene operacije Bljesak, Oluja i obilježavanje sjećanja na stradavanja u Vukovaru i Škabrnji, 50 tisuća kuna za socijalne programe, te pomažemo kod izrade projekata za povlačenje sredstava iz Europskih fondova – istaknuo je Kolar te dodao kako su odlučili  da se od ove godine dislocira potpisivanje i da će se svaki puta ići u drugu jedinicu lokalne samouprave, te se tom prilikom sjetiti svih poginulih branitelja koji su svoj život dali za domovinu.

 Prostorija za branitelje

Tajnik Udruge veterana Specijalne policije Domovinskog rata “Barun” Radmil Pavalić – Paraga, kazao je kako Krapinsko – zagorska županija u Hrvatskoj zasigurno prednjači u financijskoj pomoći braniteljskim udrugama.

– Ni u jednom slučaju još nismo naišli na zatvorena vrata Županije, a redovito se odazivaju i na naše događaje, čime nam daju podršku – naglasio je Paraga.

Potpisivanju je nazočio i načelnik Desinića Zvonko Škreblin, koji je rekao kako u Desiniću imaju Udrugu veterana Domovinskog rata, kojoj Općina financijski pomaže u aktivnostima.

– Iza zgrade Općine našli smo jednu veću prostoriju, koja će im služiti za druženja i za rad na projektima koje će prijavljivati na razne natječaje – istaknuo je Škreblin.

Prije potpisivanja ugovora, župan Kolar, predstavnici braniteljskih udruga i načelnik Škreblin zapalili su svijeće i položili vijence na grob poginulog desinićkog branitelja Božidara Brumena, te kod njegove spomen biste na Trgu sv. Jurja.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba