U Desiniću je svečano otvoren moderan Hostel Wine Hill, koji ima 42 kreveta, višenamjensku dvoranu i vlastitu pekarnicu s domaćim proizvodima

“Mladi poduzetnik je napravio odličan potez u pravo vrijeme”

Objavljeno: 10.05.2019. ivanabelosevic

U Desiniću je svečano otvoren Hostel Wine Hill, vlasnika Dalibora Hajdinjaka. Hostel u prizemlju i na katu ima 42 kreveta, s mogućnošću još osam dodatnih ležajeva. U prizemlju je gostima na raspolaganju kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak s televizorom, laptopom i internetom, zimski vrt, te pekarnica s domaćim proizvodima. Višenamjenska dvorana može primiti do 80 osoba, a moći će se koristiti za manje domjenke, sastanke, prezentacije, predavanja i slično.

Voditeljica Hostela Valentina Večerić – Gorupić rekla je kako se radi o jednom od modernijih hostela, koji raspolaže dovoljnim kapacitetom za jedan autobus ljudi.

– Desinić je lijepo malo mjesto koje polako širi svoj turizam, ne samo u centru, nego i okolici. Imamo dvorac Veliki Tabor, muzeje i toplice u blizini, tako da mogu uživati i stariji i mlađi – istaknula je Večerić – Gorupić.

Rodna kuća Đ. Prejca

Načelnik Desinića Zvonko Škreblin istaknuo je kako kroz Turističku zajednicu područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, nastoje oplemeniti sve što se nalazi na tom području. – Svi znamo da imamo biser Zagorja i Europe, a to je Dvor Veliki Tabor, tu je i Miljana u Zagorskim Selima, spomen selo u Kumrovcu te spomenik Lijepoj našoj. Sljedeće godine kod nas će biti i otvorenje rodne kuće Đure Prejca, za čije smo uređenje i revitalizaciju iz EU fondova osigurali preko pet milijuna kuna. Tako ćemo privući još više posjetitelja, a to nam je i cilj. Uz ovaj hostel, gosti će moći i noćiti i drago nam je što će ljudi iz ovog kraja imati koristi od toga – naglasio je Škreblin.

Namijenjeni mlađoj populaciji

Na otvorenju je bio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je čestitao obitelji Hajdinjak na ovoj investiciji.

– Mladi poduzetnik je napravio odličan potez u pravo vrijeme. Mi smo destinacija koja kontinuirano raste već šest godina i u četiri godine smo za 100 posto povećali broj noćenja i dolazaka. Destinacija koja praktički svaki mjesec ima novu investiciju u turizmu i koja je prepoznata od domaćih i stranih gostiju. Upravo nam takvi smještajni kapaciteti trebaju. Hosteli su namijenjeni mlađoj populaciji, koja je vrlo mobilna. Radimo i na podizanju kvalitete destinacija, a to su hoteli s četiri i pet zvjezdica. Kao najbolja destinacija kontinentalnog turizma, zacrtali smo si velike ciljeve i na nama je da ih pokušamo realizirati. Odredili smo si milijun noćenja do 2025., to ćemo teško uspjeti, ali ako ih budemo imali i 888 tisuća, vjerujem da će svi koji rade u turizmu, biti zadovoljni  – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba