O književnom radu s autoricom će razgovarati Vedrana Gudek, Tina Marušić i Mario Šimudvarac

Danas u zabočkoj Gradskoj knjižnici Književna večer s Mirjanom Mikulec

Objavljeno: 09.05.2019. IB

Ogranak Matice hrvatske u Zaboku i zabočka Gradska knjižnica “Ksaver Šandor Gjalski“, danas organiziraju Književnu večer s Mirjanom Mikulec. O zbirkama poezije “Koordinate postojanja” (2007.), “Raspukline” (2011.) i “Stope” (2015.) te o zbirci kratkih priča “Piši mi” (2018.), književnu radu i stvaralaštvu, s autoricom će razgovarati profesori hrvatskog jezika Vedrana Gudek, Tina Marušić i Mario Šimudvarac.
Mirjana Mikulec rođena je 1959. godine u Zagrebu. Osnovnu školu pohađala je u Oroslavju, gdje i danas živi s obitelji. Poeziju piše od osnovne škole i uvrštena je u Antologiju hrvatskoga dječjeg kajkavskog pjesništva. Pisanju se vratila u zrelijim godinama te od 2001. godine pjesmama i kratkim pričama sudjeluje na brojnim recitalima i književnim susretima u Bedekovčini, Bjelovaru, Ludbregu, Mariji Bistrici, Karlovcu, Križevcima, Solinu, Varaždinu i Zagrebu. Članica je Društva za promicanje kajkavskog stvaralaštva Kajkaviana iz Donje Stubice, Udruge hrvatskih zavičajnih književnika i Ogranka Matice hrvatske u Zaboku, te je potpredsjednica Hrvatskozagorskog književnog društva.
U glazbenom dijelu, na gitari, nastupit će učenik trećeg razreda gimnazije Stjepan Hren. Književna večer počinje u 18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba