Povratak borbenog aviona kojim je junak Domovinskog rata, gornjostubički pilot Rudolf Perešin, u listopadu 1991. godine iz Bihaća preletio u Klagenfurt

LIJEPA VIJEST: Rudijev MiG-21 danas se vraća u Hrvatsku

Objavljeno: 07.05.2019. zagorjeinternational

Borbeni avion MiG-21, kojim je junak Domovinskog rata, gornjostubički pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. godine iz Bihaća preletio u Klagenfurt, danas se vraća u Hrvatsku, piše Večernji.hr. Perešinov avion MiG-21 oznake “26 112” do sada se nalazio u Vojno – zrakoplovnom muzeju u austrijskom gradiću Zeltwegu, a danas će biti transportiran u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, priopćili su iz MORH-a. Time je završena prva faza procesa povratka Perešinovog aviona, što je rezultat dobrih odnosa hrvatske i austrijske Vlade. U nedjelju će avion biti izložen ispred Ministarstva obrane Republike Hrvatske u Zagrebu, a povodom obilježavanja 24. obljetnice Perešinove smrti i održavanja 12. “Susreta za Rudija” u Gornjoj Stubici.
Nakon toga, planirano je da će avion biti smješten u 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, a zatim izložen u budućem Hrvatskom vojnom muzeju. Više informacija o dolasku Perešinovog aviona, predstavnicama medija bit će prezentirano u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu u 11 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba