Saborski zastupnik Žarko Tušek, koji je udario 11-godišnju djevojčicu na pješačkom prijelazu u Krapini, odbacuje optužbe da je telefonirao u vožnji i pokušao pobjeći s mjesta nesreće

“To je notorna laž. Odmah sam stao i podigao djevojčicu, a nju i majku dovezao sam kući iz bolnice”

Objavljeno: 06.05.2019. JJ

Željko Sugnetić iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, potvrdio je za N1 da je danas u 11.54 sata zagorska policija zaprimila dojavu o prometnoj nesreći u Rendićevoj ulici u Krapini, u kojoj je sudjelovao HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek.
– Došlo je do prometne nesreće u gradu Krapini, u Ulici Ivana Rendića, između osobnog vozila i pješaka. Radi se o djetetu rođenom 2008. godine. Zasad nemamo potvrđeno o kakvim ozljedama se radi, dijete je prevezeno u Opću bolnicu Zabok, a policija obavlja očevid – rekli su za N1 iz policije.

Pješački prijelaz

Tušek je za Index.hr potvrdio da se nesreća dogodila na pješačkom prijelazu i da je automobilom udario djevojčicu.
– Vozili smo se u koloni. Ja sam zastao, a ona je bila hoće – neće. Krenuo sam, ona se okrenula prema meni i dogodila se nezgoda – opisao je kako je došlo do nesreće.
U međuvremenu se na Facebook stranici Policija zaustavlja krapinsko – zagorska županija pojavila objava u kojoj se Tušeka optužuje da je tijekom vožnje razgovarao na mobitel i da je pokušao napustiti mjesto nesreće. Razgovarali smo sa saborskim zastupnikom, koji takve tvrdnje oštro osuđuje.

Dao izjavu

– To je notorna laž, uopće to ne želim komentirati. Ja sam stao, izašao iz vozila, podigao djevojčicu koja je željela pobjeći kući i nazvao sam policiju. Policija je napravila očevid, dao sam izjavu, a djevojčicu je za to vrijeme hitna odvezla u bolnicu. Oni su napravili pregled, ja sam otišao za njima, bio sam dolje s njome cijelo vrijeme i kasnije sam djevojčicu i majku dovezao kući. Hvala Bogu, nije joj ništa – rekao je Tušek.
Kontaktirali smo i Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, no, nisu željeli govoriti o slučaju, zbog zaštite privatnosti pacijenata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba