“Vozač je stao ispred obilježenog pješačkog prijelaza, ali se prilikom kretanja nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike. Dijete je baš u tom trenutku stupilo na kolnik…”

OGLASILA SE POLICIJA: Protiv Žarka Tušeka će zbog počinjenog prometnog prekršaja biti izdan obavezni prekršajni nalog

Objavljeno: 06.05.2019. JJ

Vezano uz prometnu nesreću u kojoj je danas oko 11.50 sati u krapinskoj Ulici Ivana Rendića, kod kućnog broja 17, sudjelovao HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek, a u kojoj je lakše ozlijeđena 11-godišnja djevojčica, priopćenjem se oglasila Policijska uprava krapinsko – zagorska.
– Obavljenim očevidom i do sada prikupljenim saznanjima, utvrđeno je da je hrvatski državljanin (1981.) upravljao Renaultom krapinskih registracijskih oznaka te se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza, s ciljem propuštanja djeteta koje je stajalo na nogostupu. Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolnik i prelazilo preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom, vozač je vozilom udario u dijete. Vozač osobnog automobila je na mjestu događaja alkotestiran te nije utvrđena prisutnost alkohola. Djetetu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, gdje su ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede. Protiv vozača osobnog automobila, zbog počinjenog prometnog prekršaja iz čl. 43. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, bit će izdan obavezni prekršajni nalog – stoji u priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba