Među 300-tinjak natjecatelja iz 64 kickboxing kluba, bili su predstavnici KBK Zmaj, Krapina, Ninja i BTI

ODLIČNI REZULTATI: Šest zlata za zagorske borce na državnom prvenstvu u Opatiji

Objavljeno: 06.05.2019. JJ

U subotu je u Opatiji održan treći ciklus državnih kickboxing prvenstava u tatami disciplinama point fighting za mlađe kadete, light contact za starije kadete, kick light za juniore, te ring opciji – low kick za seniore. Izvršni organizatori prvenstva bili su Kickboxing klub Opatija Fight Club i Hrvatski kickboxing savez. Sudjelovao je 331 natjecatelj iz 64 kickboxing kluba.
Krapinsko – zagorsku županiju predstavljali su Zmaj iz Bedekovčine, KBK Krapina, te BTI i Ninja iz Zaboka.

Prva titula

U sveukupnom zbroju rezultata, KBK Zmaj je po učinkovitosti, s osvojena tri zlata i srebrom, bio peti klub prvenstva. U light contactu, u kategoriji starijih kadetkinja do 42 kilograma, Elena Ljubek je ostvarila tri borbene pobjede, te osvojila svoju prvu titulu državne prvakinje. Također je bila i najuspješnija kadetkinja prvenstva u lightu. Ana Sovec je bila druga u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kilograma.
Stjepan Sedak je bio prvi u kick lightu, u kategoriji juniora do 57 kilograma, a Ivan Bertić u kategoriji juniora do 84 kilograma.

Europsko prvenstvo

Naslov prvakinje u point fightingu u kategoriji preko 47 kg među mlađim kadetkinjama, osvojila je Antonela Cesarec iz KBK Krapina i time si osigurala mjesto u reprezentaciji za ovu godinu i nastup na Europskom prvenstvu. Lorena Zeba iz BTI-ja je u toj disciplini, među mlađim kadetkinjama do 47 kilograma, osvojila zlatnu medalju. Elena Čvek iz KBK Ninja je pak podijelila treće mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja do 42 kilograma s Lucijom Benić iz KBK Sveti Matej. Gabrijel Latin iz KBK Ninja u toj je disciplini bio prvi u kategoriji mlađih kadeta do 32 kilograma, a Julian Vukić drugi u kategoriji mlađih kadeta do 28 kilograma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba