Članovi Stolnoteniskog kluba Zabok nastupili na Prvenstvu Hrvatske za kadete i najmlađe kadete u Dugom Selu

Mislav Posavec kadetski prvak Hrvatske

Objavljeno: 06.05.2019. zagorjeinternational

Dugo Selo bilo je domaćin Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu za kadete i najmlađe kadete, na kojem su sudjelovali i predstavnici Stolnoteniskog kluba Zabok. Prvog dana održao se završni turnir osam najboljih ekipa Hrvatske koje su se plasirale na završnicu prvenstva, gdje je zabočku ekipu obilježila lošija igra u grupi. Za plasman u finale najteži meč imali su protiv ekipe STK Split, a iako su na kraju dobili 3-2, Rino Vidan je dobio Zabočane Mislava Posavca i Hrvoja Martineca. U finalu ih je dočekala ekipa STK TIS iz Zagreba. Bruno Petek je također pobijedio i Posavca i Martineca, ali je Tin Grabrovečki odigrao vrlo dobro protiv Ivana Hencla (3-0), a Hrvoje Martinec je uspio dobiti Leona Benka 3-1. U zadnjem, odlučujućem meču, Posavec nije dozvolio iznenađenje te je svladao Leona Benka za konačnu pobjedu i pehar prvaka Hrvatske za kadete ekipno.

Igre parova

Sljedećeg dana igrala su se razigravanja po grupama pojedinačno i svi zabočki igrači su prošli grupe, i to Mislav Posavec i Ema Fučkar kao prvi, te Hrvoje Martinec i Luka Kramarić kao drugi. Igrali su se i mečevi parova i mješovitih parova, gdje su svi parovi ušli u završnicu narednog dana. U nedjelju je bila završnica u svim kategorijama. Najprije su Posavec i Martinec dospjeli do polufinala igre parova, ali u borbi za finale gube od para Vekić – Meter 0-3. U mješovitim parovima, Posavec je nastupio s Dorom Popec iz STK Jadranovo te su također izgubili u polufinalu od para Vekić – Borovec.

Osmina finala

U pojedinačnom dijelu, Ema Fučkar je stigla do osmine finala, gdje je izgubila od Zrinke Rebić iz STK TIS iz Zagreba, 3-4. Ema je imala prednost od 3-1, ali nije uspjela iznenaditi favoriziranu protivnicu. Luka Kramarić je također u osmini finala izgubio od Lea Vekića (STK Pula) 0-4. Osmina finala je bila kobna i za Hrvoja Martineca, od kojeg je bolji bio Rino Vidan iz STK Split, 0-4.
Mislav Posavec je u osmini finala savladao Vita Milaka iz Varaždina 4-0. U četvrtfinalu je igrao najnapetiji meč protiv Lea Vekića iz Pule, koji je trajao cijelih sat vremena. Leo je poveo 3-1 u setovima, a Mislav nije bio na prvoj razini, no ipak je uspio proigrati i izjednačiti na 3-3. U sedmom setu Vekić je imao prednost od 10-8 i dvije meč lopte, ali Mislav je izjednačio na 10-10 i u napetoj završnici dobio 18-16. U polufinalu je Mislav opet počeo nesigurno i loše protiv Rine Vidana iz STK Split. Protivnik je vodio 2-0 u setovima, jer je Mislav imao problema s prijemom servisa. Kada je popravio prijem, Mislav uspijeva preokrenuti meč i dobiti s 4-2 te se plasirao u finale. Protivnik u finalu bio mu je Roko Meter (HASTK Mladost Zagreb), prvi s hrvatske rang liste, ali ovog je puta Mislav ušao u meč maksimalno angažirano i koncentrirano te je glatko, s 4-0, pobijedio i postao kadetski prvak Hrvatske (3, 4, 9, 11). (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba