Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica objavila Likovno – literarni natječaj Mala ilirska škola “Ivan Krizmanić

ŠALJITE SVOJE RADOVE: Najkreativniji autori bit će nagrađeni Zen piknikom u zelenom gaju

Objavljeno: 05.05.2019. JJ

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica, pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije te uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje, objavila je Likovno – literarni natječaj Mala ilirska škola “Ivan Krizmanić”. Mala ilirska škola “Ivan Krizmanić” održava se u Mariji Bistrici, mjestu koje je bilo poznato okupljalište mladih iliraca, pod zaštitom bistričkog opata Ivana Krizmanića.

Haiga na zadanu temu

Pozivaju se svi učenici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj da se odazovu pozivu na natječaj. Zadatak je osmisliti haigu na zadanu temu “Ze(n)leni gaj” ili na temu po slobodnom izboru. Hajga ili haiga umjetničko je djelo koje nastaje simbiozom dvaju umjetničkih izričaja, haikuom i slikom, ali pritom slika nije samo obična ilustracija teksta, niti tekst smije objašnjavati sliku. Haiga ima korijene u kineskom nanga slikarstvu, iz dvaju škola zen budizma, a nastala je u Japanu u 17. stoljeću.
Na natječaju mogu sudjelovati učenici od prvog do osmog razreda. Broj radova koje škola može poslati je neograničen, a dva autora ili pojedini autor mogu sudjelovati s jednim likovno – literarnim radom, hajgom. Grupni radovi neće se ocjenjivati. Krajnji rok za predaju radova je petak, 5. srpnja.

Četiri kategorije

Predsjedništvo povjerenstva za izbor najuspješnijih radova čine Dubravka Težak, Ana Kaić Lacković, Ljiljana Cvetko, Ivančica Tomorad i Anita Klemar. Povjerenstvo za odabir likovno – literarnih radova proglasit će najuspješnije radove u četiri dobne kategorije: prvi i drugi, treći i četvrti, peti i šesti te sedmi i osmi razred. Autori najuspješnijih likovno – literarnih radova zajedno sa svojim mentorima, bit će nagrađeni edukativnim izletom Zen piknik u zelenom gaju i javno predstavljeni na svečanom proglašenju pobjednika Natječaja Male ilirske škole “Ivan Krizmanić” u Mariji Bistrici, u subotu, 12. listopada. Učenicima sudionicima i njihovim mentorima uručit će se prigodna priznanja, a nagrađenima medalja, nagrada i diploma. Sve dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici Radija Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba