Za čitavo područje Varaždinske županije osigurano je gotovo 10 milijuna kuna

Općina Bednja od Hrvatskih voda dobila 2,1 milijun kuna za sanaciju triju klizišta

Objavljeno: 05.05.2019. IB

Općina Bednja od Hrvatskih je voda dobila 2,1 milijun kuna za sanaciju triju klizišta. Prvo od njih je klizište Vrelo – Kušenići, na kojem je procijenjena vrijednost radova oko 430.600 kuna. Nadalje, Bednji stiže i potpora za sanaciju klizišta Ručica, u vrijednosti od 817.000 kuna te za klizište Vrbanići, koje je zahtjevno i gdje procijenjena vrijednost radova iznosi oko 1,5 milijuna kuna.

Sanacija ostalih klizišta

Načelnik Damir Poljak ističe da se potpore očekuju i za sanaciju ostalih klizišnih lokacija na nerazvrstanim cestama, za koja se već izrađuje projektna dokumentacija, vrijedna ukupno 222.000 kuna.

– To su Vrbno – Hlevnjaki – Vrhovski, na kome je procijenjena vrijednost sanacijskih radova 470.000 kuna, zatim klizište Hrenići – Jamno – Cari, gdje je vrijednost sanacije procijenjena na 490.000 kuna te klizište Štruklji – Pavlinići – Gašparići, na kome je vrijednost sanacije 430.000 kuna – rekao je Poljak.

Najveći iznos

Na potpore Hrvatskih voda namijenjene sanaciji klizišta osvrnuo se i saborski zastupnik Anđelko Stričak, koji je naglasio kako nijedan iznos nije prevelik kada je u pitanju sigurnost najmlađih te kako klizišta štete gospodarstvu, kao i sigurnosti građana i djece.

– Ponosan sam na činjenicu da je Vlada prepoznala problem klizišta koji najviše pogađa sjever Hrvatske i predvidjela dosad najveći iznos u jednoj godini za sanaciju klizišta na području Varaždinske županije – zaključio je Stričak.

Ukupno je za Varaždinsku županiju, za sanaciju više desetaka klizišta, osigurano gotovo 10 milijuna kuna.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba