Zagreb Folk Festival sinoć je gostovao u Krapinskim Toplicama

Mladi gosti iz Slovačke, Makedonije i Ukrajine oduševili publiku u topličkom Domu kulture

Objavljeno: 05.05.2019. JJ

Zagreb Folk Fest u subotu je gostovao u Domu kulture u Krapinskim Toplicama. Radi se o međunarodnom folklornom festivalu koji se tradicionalno održava u Zagrebu i okolnim gradovima, a na kojem gostujuće skupine prezentiraju tradicijske običaje, pjesme i plesove svog zavičaja, te ujedno upoznaju bogatstvo tradicije Zagreba i Hrvatske.
Prisutne su na početku pozdravili Gordana Kapelac, predsjednica KUD-a “Zlatko Baloković” iz Krapinskih Toplica i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, koji su sudionicima zaželjeli uspješne nastupe. Koncert je otvorila vokalna skupina KUD-a “Zlatko Baloković”, a nastupili su DFA Stražčanik iz Slovačke, KUD Efrem Karanov iz Makedonije, Ansambl Baleta Fuete iz Ukrajine i FS Pletenica iz Makedonije. Osim u Krapinskim Toplicama, u petak je koncert održan i u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu.
Do sada je na Festivalima u organizaciji Udruge Hrvatski folklorni festivali sudjelovalo 125 stranih folklornih skupina iz 25 zemalja svijeta, te 37 hrvatskih skupina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba