U Lisinskom održan izborni skup HNS-a, na kojem su kandidati za EU parlament predstavili svoje programe i ključne ciljeve

Matija Posavec: Europska unija je dobar projekt, ali je previše birokratizirana i stagnira. Vrijeme je za dramatične promjene i progresivne politike

Objavljeno: 05.05.2019. JJ

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati održala je u subotu veliki izborni skup u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, gdje su kandidati liste broj 11, predvođeni međimurskim županom Matijom Posavcem, predstavili svoje programe i ključne ciljeve koje planiraju ostvariti ulaskom u Europski parlament. HNS na izbore za EU parlament izlazi sa sloganom “Za dobar posao pošalji Posavca“, a upravo je nositelj liste Posavec istaknuo da će među ključnim ciljevima liste broj 11 biti poticanje radišnih ljudi i poticanje njihove zaposlenosti, borba svim instrumentima za povećanje plaće na 7500 kuna, dodatna porezna rasterećenja građana i poduzetnika te poticanje malih i srednjih poduzetnika koji rade dobar posao i koji su zapravo ključni pokretač razvoja svake zemlje.
– Europska unija uspješan je projekt, ali joj prijete previše briselske birokratiziranosti i stagnacija u razvoju, što će se brzo preslikati na živote građana. Zato je važno da građani prepoznaju važnost ovih izbora i ocijene tko će od kandidata imenom i prezimenom raditi dobar posao za Europu i Hrvatsku i da ocijene kojim će smjerom Hrvatska krenuti – u još više ekstremizma, birokratiziranosti i stagnacije ili u smjeru progresivnosti, razvoja i osobnih i ekonomskih sloboda. Osobno mislim da je vrijeme za dramatične promjene u Europi i da je vrijeme za liberale i za progresivne i proeuropske politike i političare – rekao je Posavec.
Upravo je zato, dodao je, okupio progresivne političare, mlade ljude bez mrlja na karijerama, koji su se već dokazali svojim rezultatima.

Pitanja građana

Svoje su programe kroz odgovore na pitanja građana i simpatizera predstavili svi kandidati s liste broj 11 za EU izbore: Tome Antičić, bivši ravnatelj Instituta Ruđer Bošković i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ivana Nikolić Popović, nestranačka kandidatkinja i predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, Ruža Kovačević Bilić, zamjenica gradonačelnika Trogira, Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, Nataša Gabričević, predsjednica Podružnice HNS-a Dubrovnik, Habib Tahiri, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Sisačko – moslavačke županije, Kristina Bulešić, predsjednica Podružnice HNS-a Pula, Alen Leverić, predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije, Morana Jokić, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Rijeke, Tomislav Stojak, predsjednik HNS-a Grada Zagreba te Stjepan Čuraj, zastupnik HNS-a u Hrvatskom saboru.
– Svaki kandidat s liste broj 11 koju predvodim ima respektabilne rezultate iza sebe, od najvećih poreznih rasterećenja u zemlji koje je proveo Davor Nađi u Svetoj Nedelji, višemilijunskih ulaganja u znanost i znanstvenike što je proveo znanstvenik bogate karijere Tome Antičić, do konkretnih rezultata u mojoj Međimurskoj županiji, gdje je nezaposlenost niža od europskog prosjeka i gdje je izvoz veći od uvoza – rekao je Posavec.

Zasukali rukave

Posavec je naglasio i da će u okviru Europskog parlamenta HNS djelovati u najvećoj liberalnoj grupaciji ALDE, kroz koju će ekstremisti imati najjačeg protivnika.
– Lista broj 11 lista je koja je zasukala rukave, koja u Europski parlament ne ide sjediti, nego raditi. Idemo raditi dobar posao za građane. Građani su umorni od ideologija, ispraznih prepucavanja i sukoba i od svojih predstavnika očekuju samo jedno, a to je da jednostavno rade dobar posao. Zato građani na ovim izborima mogu birati između ekstremista i nacionalista koji su rezultat loših politika iz prošlosti – i liberalnih, progresivnih i proeuropskih političara koji će im se čvrsto suprotstaviti – rekao je Posavec.
U prepunoj dvorani na izbornom skupu HNS-a okupilo se više stotina stranačkih lidera i članova iz cijele Hrvatske, uključujući i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, zamjenika predsjednika HNS-a Predraga Štromara, saborske zastupnike HNS-a i članove Predsjedništva HNS-a, a podršku je svojim dolaskom izrazila i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba