Varaždinski župan Čačić sa suradnicima obišao radove na cesti u Butkovcu i Vatrogasnu zajednicu u općini Breznički Hum

“I početak radova na prometnici gdje se radi biciklistička staza i vatrogasci važni su segmenti društvenog života ove općine”

Objavljeno: 05.05.2019. zagorjeinternational

Varaždinski župan Radimir Čačić je u subotu sa surdnicima, savjetnicom Natalijom Martinčević, županijskim vijećnicima Nenadom Koščakom i Kristijanom Hublinom, ravnateljem Županijske uprave za ceste Tomislavom Osonjačkim te načelnikom Općine Breznički Hum Zoranom Hegedićem, obišao nekoliko lokacija u općini Breznički Hum. Obišli su tako početak 512.000 kuna vrijednih radova u Butkovcu na prometnici ŽUC-a, a potom i Vatrogasnu zajednicu Breznički Hum, u koju ulaze DVD Breznički Hum, DVD Ščepanje i DVD Radešić koja ukupno broji 250 članova.
– Drago mi je da smo ovdje u Brezničkom Humu posjetili lokacije važne za građane. Naime, i početak radova na prometnici gdje se radi biciklistička staza i posjet vatrogascima važni su segmenti društvenog života Općine Breznički Hum, a to su sigurnost na prometnicama i sigurnost naših građana o kojima se brinu vrijedni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava. Varaždinska županija pomaže i u jednom i drugom segmentu i tako će biti i dalje, rekao je Čačić.
Dodao je kako Varaždinska županija financijski pomaže i dobrovoljna vatrogasna društva, a ove je godine u proračunu za Udruge osigurala 30 posto više nego prošlih godina. Vatrogasna zajednica Varaždinske županije ima preko 10.000 članova te preko 2000 operativaca, te Županija izdvaja oko 900.000 kuna na godišnjoj razini za rad županijske Vatrogasne zajednice.
Nakon održanog obilaska prometnice i održanog sastanka s vatrogascima, župan je sa suradnicima posjetio Vinariju Šafran, gdje je održana degustacija vina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba