Krapinsko-zagorska županija sudjeluje na 2. Festivalu nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcije i destinacija, koji se održava u Vukovaru

“SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”: Zagorci se predstavljaju tradicijskim drvenim igračkama, licitarima, vinima, štruklima, medom i bučinim uljem

Objavljeno: 04.05.2019. AB

Krapinsko-zagorska županija sudjeluje na 2. Festivalu nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcije i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”, koji se od petka do nedjelje održava u Vukovaru.
“SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” se i ove godine održava na više gradskih lokacija te Vukovarcima, domaćim i stranim turistima nudi najbolje i najzanimljivije od hrvatske nematerijalne kulturne baštine i autentičnih, hrvatskih turističkih manifestacija i njihovih atrakcija i jedinstvenosti, zatim eno i gastro prezentacije, dječje programe i kreativne radionice, kao i razne druge atrakcije.
Krapinsko-zagorska županija se predstavlja tradicijskim drvenim igračkama i licitarskim srcima – oboje na popisu svjetske nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, te prepoznatljivim izvrsnim proizvodima sa svog područja: nekim od najboljih vina, zagorskim štruklima i babičinim kolačima te odličnim bučinim uljem i bagremovim medom. Zagorsku delegaciju predvode v.d. pročelnice Ureda župana Ana Pavić i voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.
Organizatori Festivala su Grad Vukovar, TZ Grada Vukovara i Organizatori bez granica, a suorganizatori Vukovarsko-srijemska županija, TZ Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska kuća „Materina priča”. Među brojnim uzvanicima na otvorenju bila je i predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, i sama jedna od pokroviteljica Festivala.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter