Veliki uspjeh učenice trećeg razreda grafičkog dizajna

Sandra Puljko, učenica ŠUDIGO-a, osvojila prvu nagradu za svoj likovni rad na državnom natjecanju “Europa u školi”

Objavljeno: 02.05.2019. IB

Dugi niz godina Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok izuzetno je uspješna na natjecanju “Europa u školi”. Među brojnim radovima koji su i ovog puta pristigli iz cijele Hrvatske u kategoriji srednjih škola za likovni izričaj, ŠUDIGO je ponovno osvojio prvo mjesto u kategoriji od 18 do 21 godinu. Nagrađen je rad Sandre Puljko, učenice trećeg razreda grafičkog dizajna, čija je mentorica bila profesorica savjetnica Anuška Alfirević.

Sedmo i deveto mjesto

Sedmo i deveto mjesto, također pod njenim mentorstvom, osvojili su učenici grafičkog dizajna Magdalena Štibohar i Andrija Mikša. “Europa u školi” međunarodno je natjecanje koje se održava pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, Europske komisije, Europskog parlamenta i Europske kulturne fondacije.

Dodjela nagrada

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2018./2019. organizirali su 25. godinu zaredom natjecanje na razini Republike Hrvatske. Međunarodni odbor Europe u školi donio je odluku da se ovogodišnje natjecanje održi pod nazivom “YOUrope-radi se o tebi / 2019. – godina Europskih izbora”.
Dodjela priznanja i nagrada održat će se 9. svibnja u Europskom domu u Zagrebu.

 

Sandra Puljko
Magdalena Štibohar
Andrija Mikša

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba