SAMO OPUŠTENO I VESELO: Trakošćan je i ove godine bio omiljeno odredište za prvosvibanjski izlet brojnih domaćih, ali i stranih gostiju

BISER ZAGORJA PRIVUKAO NA TISUĆE POSJETITELJA: Šetali prirodom, uživali u grahu, a zatim i zaplesali uz zvuke Kavalira

Objavljeno: 02.05.2019. zagorjeinternational

Tradicionalna prvosvibanjska proslava u Trakošćanu, koju Općina Bednja i njena Turistička zajednica, u suradnji s Muzejskom ustanovom Dvor Trakošćan i Hotelom Trakošćan, već niz godina promiču pod nazivom “Prvi svibanjski izlet”, i ove je godine u biser Hrvatskoga zagorja privukla na tisuće posjetitelja.

Bednjanski KUD-ovi

Lijepo vrijeme mnoštvo je gostiju iskoristilo za šetnju trakošćanskim kompleksom, uživanje u slobodnom danu te opuštanje u bogatom zabavnom programu i pratećoj ugostiteljskoj ponudi. Zabavni je program svojim otvorila Limena glazba DVD-a Bednje, a nakon toga su na prostoru podno dvorca nastupila sva bednjanska kulturno – umjetnička društva: KUD Josipa Genca iz Bednje, KUD Josipa Jedvaja iz Vrbna i KUD “Cvetlinski zvon”. Bila je tu i bogata ponuda OPG-ova koju su na štandovima izložili majstori lončari, licitari, izvorni umjetnici, vinari, proizvođači drvenih proizvoda i starinskih igračaka i dr. Slijedom tradicije, i ove su godine na prilazima dvorcu iz kubura pucali članovi “Prve kubure” iz Višnjice. Izletnicima ni ove godine nije bilo teško stajati u redu za porciju graha, cijenjene radničke delicije koja se iz stranačkih kotlova besplatno dijelila svima zainteresiranima.

Turistički potencijal

Prvosvibanjskoj proslavi u Trakošćanu domaćin je bio načelnik Bednje Damir Poljak, sa svojim zamjenikom Ivicom Hrenićem. Obojica su se pridružili fešti na livadi podno dvorca, zajedno s drugim kolegama iz političkog života. A pod šatorom, glavne zvijezde glazbenog programa bili su Kavaliri, uz čije se skladbe i zaplesalo.
– I ove je godine Trakošćan na Praznik rada bio, sasvim sigurno, jedna od najposjećenijih destinacija, čime je samo još jednom potvrdio svoje visoke turističke potencijale i činjenicu da se isplati ulagati u promidžbu, daljnju popularizaciju i razvoj turističkih kapaciteta Trakošćana – poručuju iz Općine Bednja.

FOTO: Općina Bednja

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba