ONLINE GLASOVANJE JE OTVORENO: Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek na Facebooku pozvala sugrađane da se izjasne za novo, primjerenije ime vrtića koji će se graditi – “Uzdanica” odlazi u povijest

KOJE JE VAŠ FAVORIT? Za naziv novog zlatarskog vrtića predloženo pet imena

Objavljeno: 01.05.2019. AB

Jedan od najvažniji projekata na području grada Zlatara koje čeka realizacija, jest rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića i jaslica.
– Liste čekanja su velike i ovo će značiti puno i za grad i za roditelje. Po završetku projekta u razdoblju od tri godine trebalo bi biti upisano 120 djece. Vrijednost ovog projekta je devet milijuna kuna, a iz Programa ruralnog razvoja odobrena su sredstva od 7,44 milijuna kuna. Ugovor o dodjeli sredstava je potpisan, a sada se kreće u postupak javne nabave. Realizacija traje tri godine, a nadamo se da će sve ići po planu i da će radovi uskoro započeti te što prije i završiti – rekla je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek u nedavnom intervjuu za Zagorje International.
U utorak je stoga putem Facebooka pozvala sugrađane da se izjasne za novo, primjerenije ime vrtića, od postojećeg imena “Uzdanica”.

– Poštovani građani, obraćam Vam se sa zamolbom da se uključite u odabir novog imena zlatarskog dječjeg vrtića. Grad Zlatar okrenuo se budućnosti te smatramo da je jedan od koraka i izbor primjerenijeg naziva dječjeg vrtića. Problem riječi uzdanica nije u njezinoj osnovnoj definiciji, već sintagmi koja se veže uz povijesni pokret i kao takva je u ovom kontekstu neprimjerena. Ostali se vrtići nazivaju po cvijeću, likovima iz bajki ili nekim drugim prikladnim imenima. Zbog svega toga odlučila sam se na otvoren dijalog, a sve s ciljem da zajednički donesemo primjerenu odluku. Uz vaš doprinos anketi, Grad će dobiti vrijedne informacije o mišljenju svojih sugrađana, a vaše nam je mišljenje bitno, jer grad činite vi. Molimo vas stoga da odaberete jedan od ponuđenih naziva ili da navedete svoj prijedlog – pozvala je gradonačelnica na ispunjavanje ankete, koju možete ispuniti na internetskim stranicama Grada Zlatara ili OVDJE.

Predloženo je pet imena – Zlatarsko zlato, Zlatica, Zlatokosa, Zlatarjevo i Zlatni cvijet, a u anketi možete i sami dati svoj prijedlog.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba