Sada je i službeno otvorena nova motociklistička sezona

Oko tisuću motociklista iz Hrvatske i inozemstva na tradicionalnom blagoslovu u Bedekovčini

Objavljeno: 29.04.2019. JJ

Tradicionalno na Bijelu nedjelju, u Bedekovčini je, kraj župne crkve sv. Barbare, održan blagoslov motora i motociklista, čime je svečano obilježen početak nove motociklističke sezone. Okupilo se oko tisuću motociklista iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva. Misno slavlje predvodio je bedekovčanski župnik, vlč. Željko Horvat.

Promidžbene aktivnosti

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske i ove su godine tom prilikom provodili preventivno – edukativne i promidžbene aktivnosti o sigurnom sudjelovanju u prometu, ostvarili neposredan kontakt sa sudionicima, te promicali poželjno ponašanje u prometu. Na postavljenom info – pultu dijelili su promidžbene materijale te kroz razgovor savjetovali i upoznavali vozače sa zakonskim propisima, nastojeći im ukazati na posljedice prometnih nesreća. Na blagoslovu motociklista sudjelovao je i nadzornik tehničke ispravnosti iz Stanice za tehnički pregled Krapina, koji je obavljao preventivni tehnički pregled motocikla, te odgovarao na pitanja o tehničkoj sigurnosti motocikla u prometu.

Pojačane mjere

Početkom sezone vožnje motocikla, mopeda i bicikla, policijski službenici PU krapinsko – zagorske, uz redovite kontrole i akcije pojačanog nadzora vozila, poduzet će i pojačane preventivno – represivne mjere prema vozačima motocikla, mopeda i bicikla, te će se prilikom obavljanja redovne službe, kao i organiziranja zasebnih akcija, maksimalno nadzirati i sankcionirati prekršaji tih kategorija vozača, poput prekoračenja brzine, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisnog obilaženja, pretjecanja i mimoilaženja, vidljivosti registarske oznake, nepoštivanja odredbi o kretanju biciklista, nenošenja reflektirajućeg prsluka, odjeće ili oznake, noću i danju u uvjetima smanjenje vidljivosti. Sankcionirat će se i svi drugi prekršaji kojima vozači motocikla, mopeda i bicikla dovode u opasnost prvenstveno sebe, ali i druge sudionike u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba