U Stubičkim Toplicama povodom Dana općine održana svečana sjednica Općinskog vijeća i dodijeljena priznanja za 2018. godinu

Načelnik Beljak: Bilježimo porast broja stanovnika, time i porast djece, stoga je nužna dogradnja školske zgrade te izgradnja sportske dvorane

Objavljeno: 27.04.2019. ivanabelosevic

U Hotelu “Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama, povodom Dana općine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je otvorio predsjednik vijeća Nedjeljko Ćuk. Načelnik Josip Beljak govorio je o najvažnijim projektima u posljednjih godinu dana.
– Od većih kapitalnih projekata, tu je obnova Osnovne škole “Vladimir Bosnar”, projekt vrijedan 2,4 milijuna kuna, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije, zatim izgradnja i rekonstrukcija ceste i mosta u naselju Strmec Stubički, koji je također sufinanciran iz EU fondova, modernizacija javne rasvjete, odnosno zamjena postojećih svjetiljki s energetski učinkovitom LED rasvjetom, investicija vrijedna dva milijuna kuna, koja je realizirana putem kredita HABOR-a. U tijeku su radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta, vrijednog 4,8 milijuna kuna, sufinanciranog iz Kohezijskog fonda Europske unije, u visini od 85 posto. Nastavlja se i turistički uzlet općine Stubičke Toplice, jer bilježimo sve veći broj noćenja i posjeta. To me veseli jer se želimo promovirati u turističko središte županije. Ovdje se moram pohvaliti prošlogodišnjim prvim uličnim festivalom, popularnim MUF-om, koji je pružio izniman uspjeh i posjećenost, a ovogodišnji Festival ćemo dodatno popuniti novim sadržajima. Veseli me i izgradnja vanjskog bazena u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice, koji će, nadamo se, Stubakima vratiti stari sjaj i veću posjećenost. Veseli me i porast broja stanovnika te porast broja učenika u osnovnoj školi, stoga smo poduzeli određene mjere za dogradnju školske zgrade, za što smo i tražili pomoć Županije. Prijavili smo se na natječaj Središnjeg državnog ureda za sport, jer želimo sanirati natjecateljsku stazu na našem jezeru Jarki, koje je u vlasništvu Općine, a velika želja nam je i izgradnja školske sportske dvorane. Budući da je Općina osnivač škole, moramo sami pokrenuti tu priču. Imamo idejno rješenje, krajem godine trebali bismo imati i gotove projekte kako bismo se mogli prijaviti na neki od natječaja – rekao je Beljak.

Projekt Stubaki

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar kazao je kako je važno zajedništvo da bi se ova općina, koja ima kapaciteta, digla na još veći nivo.
– Počet ću od Županije. Imamo dva zadatka, jedan u kojem ne stojimo tako dobro i jedan u kojem stojimo dobro. Onaj u kojem slabije stojimo, je projekt Stubaki, za kojeg tražimo rješenje, imamo dva potencijalna strateška partnera i vjerujem da smo blizu rješenja. Drugi dio, u kojem puno bolje stojimo, je Specijalna bolnica Stubičke Toplice, u koju smo u posljednjih pet godina uložili preko 50 milijuna kuna. Završen je natječaj za izgradnju vanjskih bazena, vrijedan 16,7 milijuna kuna, s PDV-om preko 20 milijuna kuna. Uskoro ćemo potpisati ugovor i krenuti u izgradnju. Naša obaveza je i izgradnja školske sportske dvorane, koju djeca ovdje zaslužuju – naglasio je Kolar.


Saborskom zastupniku Žarku Tušeku drago je što se za boljitak Hrvatskog zagorja, bez obzira na političke opcije, radi u dijalogu i suradnji.
– Nema mjesta u Krapinsko – zagorskoj županiji gdje se ne odvijaju neki od ozbiljnih kapitalnih projekata. Zahvaljujući suradnji Vlade Republike Hrvatske s regionalnom i lokalnim samoupravama, te korištenju europskih fondova, gradimo vrtiće, ceste, pruge, obnavljamo škole i slično. Moram istaknuti važan projekt za ovaj kraj, a to je rekonstrukcija državne ceste DC307 Mokrice – Donja Stubica, koja je u procesu izvlaštenja i nadam se da nećemo imati nikakvih problema te da ćemo uskoro početi s radovima. Ta cesta će omogućiti lakše prometovanje prema ovom kraju – naglasio je Tušek.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako će načelniku Beljaku pomoći u svemu, kako bi se Zagreb ponovno povezao sa Stubakima.
– Osim povećanja broja stanovnika, vežu nas i kulturni, povijesni i turistički sadržaji – istaknuo je Bandić.


Nazočnima se obratio i načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, koji je rekao kako je u normalno da u jednoj općini koja ima pozitivan demografski prirast, zaživi projekt dogradnje zgrade osnovne škole te da se izgradi školska sportska dvorana.

Općinska priznanja

Dan Općine čestitala je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je rekla kako je ponosna na razvoj općina i gradova, a time i na razvoj Krapinsko – zagorske županije.


Na sjednici su dodijeljena i općinska priznanja za 2018. godinu. Povelju Općine Stubičke Toplice dobila je Stolarija Ćuk za promicanje poduzetništva, izvrsnost proizvoda i poslovanja te promociju općine. Zahvalnica Općine dodijeljena je FIL-ART-u d.o.o Krapina, za doprinos u kreiranju i unapređenju postupka brendiranja općine Stubičke Toplice, Trgocentru d.o.o. Zabok, za doprinos u realizaciji manifestacije “Vesela fašnička povorka“, Zaštiti bilja d.o.o. Zabok, za doprinos realizaciji manifestacije “Božić na mjesnom trgu“, Heleni Beljak, za ostvarene sportske rezultate u savate boksu, Mateju Viliću, za iznimna postignuća u području znanosti i obrazovanja i Pizzeriji Kolovrat, za ustrajnost u ugostiteljskoj djelatnosti i promicanje tradicijskih vrijednosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba