Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, proslavljen Dan Općine Gornja Stubica, a dodijeljena su i priznanja najzaslužnijim pojedincima u 2018. godini

MINISTAR ŠTROMAR: Mogu vam u tri riječi reći što se ovdje događalo u proteklih godinu dana – projekti, projekti i projekti

Objavljeno: 24.04.2019. ivanabelosevic

U sportskoj dvorani OŠ Matije Gubca u Gornjoj Stubici, povodom Dana Općine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je otvorila predsjednica vijeća Đurđica Labaš. Tom je prilikom načelnik Jasmin Krizmanić govorio o najznačajnijim projektima, učinjenim u posljednjih godinu dana.

– Izgrađen je nogostup uz županijsku cestu u Gornjoj Stubici prema Svetom Mateju, u vrijednosti od  gotovo 3,5 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo 70 posto sredstava, dok su preostalih 30 posto osigurale Županijske ceste, a ostatak Općina. Izvršena je sanacija Kućice pod lipom, gdje se radilo o investiciji od 138 tisuća kuna, od čega je 100 tisuća kuna financiralo Ministarstvo kulture, dok je drugi dio sredstava osigurala Općina. Ugrađena je javna LED rasvjeta u naselju Vinterovec, u vrijednosti od 100 tisuća kuna.  Sanirano je i klizište u Slanom Potoku, gdje smo izgradnjom potpornog zida u dužini od 180 metara, te sanacijom cestovnog odvodnog jarka na određeni način omogućili siguran promet školskog autobusa i pješaka. Ta je investicija bila vrijedna 1.100.000 kuna od čega je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinanciralo projekt sa 600 tisuća kuna. Izvršena je i prva faza proširenja mjesnog groblja koja je koštala 700 tisuća kuna od čega ga je Ministarstvo graditeljstva sufinanciralo s 325 tisuća kuna. Tu je projekt izgradnje nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo, investicija vrijedna oko 2.200.000 kuna u potpunosti je financirana sredstvima Europskog fonda.  Ono što je najvažnije, to je izgradnja dječjeg vrtića čija ukupna vrijednost iznosi skoro devet milijuna kuna, a iz EU fondova nam je odobreno 7,4 milijuna kuna. Pred nama je još niz projekata, od asfaltiranja nerazvrstanih cesta do gradnje sportske dvorane i slično  – istaknuo je Krizmanić.

Energetska obnova škole

Svečanoj sjednici prisustvovao je i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je svim Gornjostubičancima čestitao Dan Općine.

– Mogu vam u tri riječi reći što se ovdje događalo u proteklih godinu dana – projekti, projekti i projekti. Još nisam bio ni na jednom Danu Općine na kojem je načelnik prezentirao toliko projekata, koliko je ovdje u Gornjoj Stubici. Došlo je vrijeme kada načelnici, gradonačelnici i župani mogu raditi za dobrobit svojih građana. Želim vam uspjeh u realizaciji izgradnje dječjeg vrtića, energetskoj obnovi škole i izgradnji dvorane. Mi trenutno obnavljamo 1300 javnih objekata u Republici Hrvatskoj, sve to radimo za našu djecu, jer oni su naša budućnost, a i brinut će za nas starije – naglasio je Štromar.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je da se vidi kako je Općina Gornja Stubica bila vrlo uspješna u povlačenju sredstava iz EU fondova.

– Zadatak Županije je da pomaže sve jedinice lokalne samouprave na svojem području. Važno je da svi stavimo glave skupa i radimo zajedno kako bi svima bilo bolje. 8. svibnja otvaramo dokumentaciju da vidimo tko će biti izvođač radova za energetsku obnovu Osnovne škole Matije Gubca, u vrijednosti oko 7,3 milijuna kuna. Dogovorili smo da će Krapinsko – zagorska županija u suradnji s Općinom i privatnim partnerom ići u izgradnju novog Doma zdravlja – istaknuo je Kolar.

Ispred načelnika i gradonačelnika obratio se načelnik Kumrovca Robert Šplajt koji je rekao kako je u Gornjoj Stubici realizirano mnoštvo projekata.

– Načelniče svaka čast, vjerujem da će za vrijeme vašeg mandata biti realizirano još mnogo velikih projekata. Najviše nas raduju projekti namijenjeni za našu djecu, a to su izgradnja dječjeg vrtića, pločnika i školske sportske dvorane, jer djeca su naša budućnosti – kazao je Šplajt.

Općinska priznanja

Dan  Općine čestitao je i župan Slovenskih Konjica Darko Ratajc, a prisutni su bili i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, međimurski župan Matija Posavec,  zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek  te mnogi drugi.

Dodijeljena su i priznanja Općine Gornja Stubica najzaslužnijim pojedincima za 2018. godinu. Tako je nagradu za životno djelo dobila Marina Pakelj za izuzetan uspjeh u promicanju glazbene kulture te značajan doprinos i uspjeh u odgojno – obrazovnom i pedagoškom radu. Povelja Općine dodijeljene su KUD-u “Matija Gubec“  za 45 godina djelovanja, Poduzetničkom centru Krapinsko – zagorske županije za izuzetan doprinos u realizaciji projekta Poslovne zone “Gornja Stubica“, Draženu  Dinjaru povodom 25 godina bavljenja atletikom te Triatlon klubu “Rudolf Perešin“ povodom 20 godina postojanja. Plaketu su dobili Osnovna škola Matije Gubca povodom 155 godina postojanja i djelovanja i Josip Šobak za više od 125 puta darovanu krv.

Zahvalnice Općine dodijeljene su Lovri Kontentu za osvojeno drugo mjesto na državnom natjecanju mladih tehničara, Alenu Jurini i Emanuelu Rodu, učenicima osmog razreda za izuzetne uspjehe, predstavljanju škole i promocije Općine, Leonu Jelovečkom, Bruni Bajsu, Moniki Tupek i Dorijanu Hanžeku  za ostvarene sportske rezultate, Darku Caru, načelniku PU krapinsko – zagorske za dobru suradnju u području sigurnosti cestovnog prometa, Martini Jantol za osobit doprinos u realizaciji projekata poslovne zone  “Gornja Stubica“, Građevinskom obrtu “Moštak“ , vlasnika Darka Moštaka za 35 godina kontinuiranog rada i djelovanja, Autoprijevozniku Zvonku Bosaku,  Limo – montu, vlasnika Pavla Blageca, Obrtu za autoprijevoz i niskogradnju vlasnika Željka Orešića, Trgovini i ugostiteljstvu “DU – FI“, vlasnice Dubravke Plašćar, Ugostiteljstvu “Birtija pod lipom“, Vulkanizeru Juraju Hrenu i “Delta – moto“ servisu  za 25. godina kontinuiranog rada, zatim “Etos – betonu“ , vlasnika Matije Leškovića i Trgovini, prijevozu, ugostiteljstvu i uslugama, vlasnika Marijana Obestara za 20 godina kontinuiranog rada, Autoprijevozniku Nikoli Zebecu  i Informatičkom obrtu “7 Invent“, vlasnika Nikole Zagorca za 15 godina rada te Niskogradnji i uslugama “Marko“, vlasnika Marka Klanjčića za 10 godina rada. Zahvalnice su dodijeljene i Dragici Čehko za doprinos očuvanju tradicije i običaja i promociju Gornje Stubice, upravitelju Župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč, Nikoli Jurkoviću, Josipu Grdenu za 80 godina života , 60 godina glazbenog djelovanja i 20 godina djelovanja u Udruzi seljaka Općine, Zavodu za hitnu medicinu KZŽ za sudjelovanje na manifestaciji “Susreti za Rudija“, Zagrebačkom zrakoplovno – tehničkom savezu Rudolfa Perešina, KUD-u “Stružec“ za sudjelovanje na manifestacijama, Dramskom amaterskom kazalištu Sveti Križ Začretje za sudjelovanje na “Adventu u Modrovcu“, NK Matiji Gubec za ostvarene sportske rezultate i Gornjostubičkoj udruzi Lipin cviet za provođenje projekta MIPOS.

Dodijeljena su i priznanja u akciji Turističke zajednice “Uredimo Gupčev kraj 2018.“ Tako je priznanje za najljepši cvjetni prozor privatne kuće primila obitelj Bigec, za najljepši cvjetni balkon Đurđica Sili i za najljepše uređenu okućnicu obitelj Žgela.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba