PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD 3,4 MILIJUNA KUNA: U produžetku Ulice Frana Galovića u Krapini, otvorena nova cesta

“Dobili smo novu žilu kucavicu prema gradu, koja će značajno rasteretiti promet kroz centar”

Objavljeno: 18.04.2019. zagorjeinternational

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović obišao je završetak radova na izgradnji produžetka Ulice Frana Galovića, čime je i službeno ta prometnica puštena u promet.
Naime, prošle godine u srpnju počeli su radovi na izgradnji ove dionice ceste koja spaja središte grada sa Zagorskom magistralom i gospodarskom zonom.

Uporabna dozvola

– Radovi su završeni, te je izvršen tehnički pregled na cesti i dobivena je uporabna dozvola, pa je ova cesta stavljena u funkciju, na korištenje svim građanima i svima koji će si na ovaj način skratiti ulaz prema samom centru grada, ili iz centra grada prema Zagorskoj magistrali i gospodarskoj zoni. Radove je temeljem provedenog postupka javne nabave izvodila tvrtka Jedinstvo i ovim im putem zahvaljujem na kvalitetno izvedenim radovima i na tome što su svi radovi završili u predviđenim rokovima. Što se tiče same ceste, izgradnju smo prijavili na Program ruralnog razvoja, Mjera 7 – temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, a sagrađeno je oko 467 metara ceste. Važno je naglasiti i da je pod ovu cestu komunalno poduzeće Krakom postavilo onaj dio kolektora koji bi trebao biti dio budućeg projekta aglomeracije Krapina, a koji je u završnoj fazi, tako da se onda nakon što krene i taj projekt, ne bi više kopala ova cesta – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Manje cijene

Prema njegovim riječima, na natječaju za Program ruralnog razvoja, Gradu Krapini je za radove odobreno 4,5 milijuna kuna, a nakon provedenog postupka javne nabave, dobili su i manje cijene, pa je ukupna vrijednost radova bila 3.463.000 kuna s uključenim PDV- om.
– Drago mi je što je napokon ova cesta sagrađena, mislim da će to biti nova žila kucavica prema gradu, jer će se značajno rasteretiti promet kroz centar i mislim da će dodatni benefit biti i to što će se olakšati prilaz prema Gospodarskoj zoni Krapina Nova – Zapad – zaključio je gradonačelnik Gregurović. (Jožica Miklaužić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba