Na 24. Smotri kazališnih amatera KZŽ nastupilo šest dramskih skupina

“Deveta zapovijed” Dramske udruge “Kaj” iz Zaboka najbolja je predstava na kajkavskom

Objavljeno: 18.04.2019. JJ

Poznati su rezultati 24. Smotre kazališnih amatera Krapinsko – zagorske županije , koju je organizirala Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ, a održana je u Multimedijalnom centru Zabok.

Scenografija i tekst

Smotru je pratio Boris Svrtan, poznati redatelj i glumac te izvanredni profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, koji je istaknuo kako ZAKUU može biti izrazito ponosan načinom na koji njeguje vrijednosti kulturnog dramskog amaterizma.
Najboljom predstavom koja je u cijelosti izvedena na kajkavskom, ocijenio je “Devetu zapovijed” Dramske udruge “Kaj” iz Zaboka. Ta je predstava, prema Svrtanovoj ocjeni, imala i najbolju scenografiju, kao i najbolji dramski tekst na kajkavskom, a napisala ga je Đurđica Seleš.

Glavna uloga

Najboljim redateljskim ostvarenjem proglašeno je ono Anite Klemar za predstavu “Andreja i četiri komada”, u izvedbi Dramske sekcije KUD-a Lobor. Najboljom ženskom ulogom proglašena je uloga Katice u predstavi “Prva dama”, Humorističkog društva “Zvonec” iz Krapine, koju je utjelovila Anita Tušek, dok je u muškoj kategoriji najboljim proglašen Zdravko Halamić za ulogu Imbre u predstavi “Škrtec”, Dramske sekcije KUD-a Pregrada. U kategoriji sporedne ženske uloge, najboljom je proglašena Dragica Crnogaj za ulogu Kate u predstavi “Hudi beteg”, u izvedbi Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje, a u kategoriji sporedne muške uloge Hrvoje Bolfek, za ulogu Juliusa u predstavi “Škrtec”. Najbolju kostimografiju, prema ocjeni Borisa Svrtana, imala je predstava “Od gostije pa neč”, Dramske sekcije ŠKD-a “Sveti Petar” Brezno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba