Redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica

Zajednica broji više od 400 članova, a jednu četvrtinu čine djeca i mladež

Objavljeno: 17.04.2019. zagorjeinternational

U vatrogasnom domu u Tugonici održana je redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica, u sklopu koje, uz središnje društvo, DVD Marija Bistrica, djeluju i DVD-ovi Tugonica – Podgrađe, Selnica i Laz.

Tri intervencije

Zajednica trenutno broji 409 vatrogasaca, od čega 110 članova djece i mladeži, a prema izvještaju za 2018. godinu, zabilježene su tri požarne intervencije, dok je središnje društvo odradilo i šest dežurstava na poziv građana prilikom spaljivanja korova i niskog raslinja. Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok ispostava Marija Bistrica na području općine odradila je samostalno 16 intervencija. Uz obavljanje redovnih aktivnosti, osposobljavanja i natjecanja, društva su sudjelovala i na brojnim manifestacijama, a prošle je godine održana i redovita združena javna vatrogasna vježba u Lazu, te su organizirani i dani otvorenih vrata za djecu u Mariji Bistrici, Selnici i Lazu.

Dislokacija u Zatonu

Tijekom skupštine posebno je istaknut rad s mladima, koji je rezultirao brojnim nastupima ekipa mladeži i djece svih društava, te redovna dislokacija u Zatonu kod Nina, čiji su nositelji bili članovi DVD–a Tugonica – Podgrađe. Nazočne su pozdravili član Predsjedništva VZKZŽ Željko Odak, te predstavnici vatrogasnih zajednica općina Bedekovčina i Gornja Stubica.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba