SVJETSKI TREND POPULARIZIRA SE U OROSLAVJU: Najmlađi prošlog vikenda uživali u ploggingu

Sat vremena sakupljali smeće po gradu, a onda se natjecali u bacanju vorteksa

Objavljeno: 17.04.2019. JJ

Drugu godinu zaredom, Atletski klub Oroslavje, uz Turističku zajednicu grada Oroslavja, povodom Dana planeta Zemlje organizirao je plogging – spoj rekreacije u prirodi i brige o okolišu. Prošlogodišnji plogging bio je ujedno i prvi u Hrvatskoj, iako je u mnogim zemljma već naveliko popularan. Riječ “plogging” nastala je od švedske riječi “plocka upp”, što znači pokupiti i engleske riječi “jogging”, koja označava lagano, ugodno trčanje.

Vreće za smeće

Organizatori poručuju kako im je cilj bio osvijestiti djecu, ali i odrasle, o važnosti očuvanja okoliša te im ukazati na to koliko se smeća prikupi od “samo jednog” papirića koji padne na pod, a ne da nam ga se podignuti. Okupilo se mnoštvo sudionika, a najviše djece. Svima su podijeljene vreće za smeće i zaštitne rukavice te su po grupama raspoređeni po različitim dijelovima Oroslavja. Akcija je trajala sat vremena, nakon čega su se svi sudionici ponovno našli na jednom mjestu, s prikupljenim otpadom. Doneseno je desetak velikih vreća otpada, pa čak i jedna automobilska guma. Sve je stavljeno u kontejner, a najmlađi sudionici dobili su i prigodne slikovnice o zbrinjavanju otpada.

Nagrađeni čokoladom

Grad Oroslavje je i ove godine osigurao piće, voće i peciva. Po završetku akcije, održano je natjecanje u bacanju vorteksa – rekvizita koji se koristi tijekom savladavanja tehnike bacanja koplja. Najspretniji su osvojili čokolade i druge nagrade.

FOTO: AK Oroslavje

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba