U Srednjoj školi Krapina održan posljednji ovogodišnji susret župana i njegovih zamjenika s maturantima

Jasna Petek: Zagorje treba mlade, obrazovane, energične i entuzijastične ljude

Objavljeno: 17.04.2019. zagorjeinternational

U Srednjoj školi Krapina održan je susret zamjenice krapinsko – zagorskog župana Jasne Petek, posljednji u ovogodišnjem ciklusu tradicionalnih susreta župana i njegovih zamjenika s maturantima.

Tržište rada

Tom prilikom, Petek je upoznala maturante s položajem mladih na tržištu rada u KZŽ, perspektivama zapošljavanja na području županije, ali i raznim ulaganjima Županije u obrazovanje mladih, poput stipendiranja, prijevoza učenika i poticanja darovitih, kao i mogućnostima nastavka školovanja na području KZŽ.
– Trebamo mlade, obrazovane, energične i entuzijastične ljude. Što god ovi mladi ljudi odabrali i kamo god ih put odveo, želimo da se vrate i da zajedno razvijamo našu Krapinsko – zagorsku županiju – istaknula je Petek.

10 srednjih škola

Na području KZŽ ima 10 srednjih škola, uključujući Srednju glazbenu školu Pregrada, koje pohađa 4413 učenika, od čega 1222 maturanata. Srednja škola Krapina najveća je srednja škola na području KZŽ, koja ima 941 učenika, od čega 267 maturanata.
O mogućnostima studiranja na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina govorio im je dekan Nenad Sikirica, a o nastavku školovanja i mogućnosti studiranja u Zaboku Tihomir Vrančić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zabok. Okupljene su pozdravili i zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina te ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba