HOĆE LI LJUDI IKAD NAUČITI? Proteklog vikenda zagorski policajci zabilježili su šest prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a tri lakše – samo u jednoj nije kumovao alkohol, ali jest neprilagođena brzina

U Poznanovcu autom naletio na pješaka na “zebri” i teško ga ozlijedio – vozači u preostalih pet nesreća bili su pijani, jedan uhićen i dobio 15 dana zatvora

Objavljeno: 15.04.2019. AB

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske proteklog su vikenda obavili očevid kod šest prometnih nesreća od kojih su bile tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, dok je u tri prometne nesreće nastala samo materijalna šteta, a čak je u pet nesreća kumovao alkohol.

Bili na krovu

U Poznanovcu je uslijed neprilagođene brzine vozač (59) automobilom udario u pješaka (61) koji je prelazio kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Od siline udarca pješak je zadobio teške tjelesne ozljede.
U Žutnici je zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika došlo do sudara s drugim automobilom, u kojem je vozač (59) zadobio lakše tjelesne ozljede, a potom i do slijetanja automobila van kolnika, pri čemu je gdje je vozač (49) koji je skrivio nesreću upravljao vozilom s 2,34 promila alkohola u organizmu i pritom prošao bez ozljeda.
Dvije su osobe lakše ozlijeđene i u prometnoj nesreći u Gregurovcu, gdje je došlo do slijetanja automobila s ceste zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, zbog čega je došlo do udara u ogradu i prevrtanja automobila na krov. U nesreći su ozlijeđeni vozač (26) i suvozač (27), a i u toj prometnoj nesreći vozaču je očitana nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od 2,16 promila.

Čak 3,36 promila

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Radakovu, Velikom Komoru i Jalšju.
U Radakovu je zbog nedržanja vozila u obilježenoj prometnoj traci došlo do sudara s drugim vozilom, a vozač (22) koji je skrivio nesreću je pobjegao s mjesta nesreće. Naknadno mu je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi.
U Velikom Komoru je uslijed neprilagođene brzine automobil sletio s ceste i udario u ogradu. Vozač (21) je napustio mjesto nesreće, a očitana mu je koncentracija od 1,17 promila alkohola u krvi.
U Jalšju pak je u petak vozač mopeda (29) oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu. Očitana koncentracija alkohola kod mopedista bila je 3,36 promila, pri čemu je utvrđeno da je višestruki počinitelj sličnih prometnih prekršaja, a pritom je vozio moped bez registarske oznake. Stoga je uhićen i priveden na Općinski sud u Klanjcu gdje je dobio 15 dana zatvora te je prepraćen u zatvor u Zagreb.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba