“GLAZBA JE ZVONKA RADOST”: Westgate Shopping City ove srijede Zagorju i gradu Zlataru poklanja glazbeni događaj za pamćenje

U crkvi sv. Marije Snježne u Belcu korizmeni koncert Hrvatskog baroknog ansambla uz sopranisticu Anabelu Barić i kontratenora Franka Klisovića

Objavljeno: 15.04.2019. zagorjeinternational

U predivnom ambijentu baroknog bisera, crkve sv. Marije Snježne u Belcu, korizmeni koncert održat će Hrvatski barokni ansambl uz božanstvene glasove sopranistice Anabele Barić i kontratenora Franka Klisovića. Westgate Shopping City ove srijede u 19.30 sati, povodom skorašnjeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, svojem Zagorju i
Zlataru poklanja koncert za pamćenje, a kao uvod u Veliki tjedan, prepun bogatog kulturnog sadržaja. Westgate i Grad Zlatar pozivaju sve da se pridruže ovom slavlju i uveličaju svečani koncert svojim dolaskom.

Originalna glazbala

Hrvatski barokni ansambl najznačajniji je hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne i vokalno – instrumentalne glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama. Zbog iznimno stručnih, stilski čistih i virtuoznih interpretacija, glazbena ih kritika, kao i publika, svrstavaju u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije.
Anabela Barić mlada je hrvatska sopranistica. Diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Giorgija Suriana, a prije toga diplomirala je i antičku arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2016. godine redovito nastupa s Hrvatskim baroknim ansamblom, s kojim je nastupila, između ostaloga, na cijenjenom festivalu za ranu glazbu u Melku u Austriji 2017. godine te na više izdanja Korkyra baroque festivala na otoku Korčuli. U veljači 2016. godine debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u ulozi Barbarine u Figarovom piru W. A. Mozarta. U HNK u Zagrebu pjeva ulogu Poppaee u Agrippini G. F. Händela 2016. godine. Diplomirala je s ulogom Despine u operi Così fan tutte W. A. Mozarta, u zajedničkom projektu Sveučilišta u Zagrebu i HNK u Zagrebu, u svibnju 2018. godine, a u sezoni 2018./2019. pjeva Papagenu u “Čarobnoj fruli” W. A. Mozarta, u produkciji HNK u Zagrebu.

Anđeoski zvuci

Kontratenor Franko Klisović studira dirigiranje i solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Krajem 2015. godine počinje se baviti pjevanjem te nakon samo par mjeseci dobiva ulogu Ottonea u Agrippini G. F. Händela, s kojom je u travnju 2016. debitirao u HNK Zagreb. U sezoni 2017./2018. debitirao je u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, u ulozi Duha u operi Didona i Eneja H. Purcella. Godine 2018. nastupa i u pulskoj Areni, uz orkestar riječke Opere, izvodeći velebno djelo Carmina burana C. Orffa.
Hrvatski barokni ansambl uz Anabelu Barić i Franka Klisovića uveličat će dane blaženosti, mira i bdjenja u Velikom tjednu, a posjetitelji će uživati uz najljepše anđeoske zvuke i duh pripremiti za najveći kršćanski blagdan Isusovog uskrsnuća jer – “glazba je zvonka radosti!”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba