NIJE ZA ONE SLABOG ŽELUCA: Obitelj u subotu kupila meso odojka u krapinskoj poslovnici Mesne industrije Ravlić, a komad koji je trebao biti fini nedjeljni ručak, zgadio im sve…. Iz Mesnice se ispričavaju i uvjeravaju da se radi o izoliranom slučaju

Prvi dan pojeli polovicu mesa pa im trogodišnja kćer dobila proljev, drugi dan desilo se nešto još gore…

Objavljeno: 15.04.2019. zagorjeinternational

Javila nam se čitateljica iz Krapine (podaci poznati redakciji), sa svojim neugodnim iskustvom, koje je njezina obitelj proživjela proteklog vikenda, zahvaljujući komadu mesa odojka, koje su kupili u krapinskoj poslovnici Mesnice Ravlić, za što je kao dokaz priložila i fotografiju.

Bez računa?

– U subotu, 13. travnja, smo suprug i ja kupili odojka u mesnici Ravlić. Nije nam izdan račun, platili smo oko 128 kuna. Taj isti dan smo polovicu tog mesa odojka ispekli i pojeli za ručak te je kćer od tri godine dobila proljev, no to tada nismo pripisivali tom mesu.
Drugi dan smo namjeravali ispeći i drugu polovicu i kako je suprug zarezao s nožem, iz mesa je počela curiti zelena smrdljiva masa. Suprug je meso odnio natrag u mesnicu, ali kako nije radila jer je bila nedjelja, ostavio ga je obješenog na kvaki, jer ne želim takvo meso držati u stanu. Poslala sam im poruku u inbox, rekli su da se javim na mail, pa sam se javila i tamo. Odgovorili su kako se ispričavaju u ime Mesne industrije Ravlić jer tom prilikom nisu opravdali povjerenje koje smo im ukazali te su zahvalili što smo im se javili jer “svaka informacija od strane potrošača za njih predstavlja dragocjen izvor informacija koje im pomažu u otklanjanju eventualnih nedostataka”. Napisali su i da je naša reklamacija proslijeđena odjelu kvalitete. Mi smo kupili samo jedan dio mesa, netko drugi je sigurno kupio ostatak zaraženog odojka, pa smo se javili vama da se barem ljude upozori – rekla nam je čitateljica.

Stoga smo o navedenom slučaju poslali upit i Mesnoj industriji Ravlić, iz koje su nam u vrlo kratkom roku odgovorili.

Brz odgovor

– Jako nam je žao što se to dogodilo, javili smo se odmah i kupcu. Moramo reći da smo sve provjerili i da se uistinu radi o izoliranom slučaju. Nakon zaprimljene reklamacije mesa kupljenog u našoj mesnici u Krapini, naš odjel osiguranja kvalitete izvršio je kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje ovog proizvoda. Riječ je o životinjama koje dolaze sa farmi Belje i Vupik, gdje se na isti dan pripremao veći broj odojaka te je ovdje riječ o izoliranom slučaju. Svaki prijem, pregled i sami proces klanja je pod nadzorom naših stručnih djelatnika te veterinara Veterinarske stanice Valpovo, koji u ovom slučaju nisu primijetili nikakve anomalije na životinjama – kažu u Mesnoj industriji Ravlić.
Doznajemo kako je prošle srijede zaklano 170 dvomjesečnih odojaka od cca 25 kilograma, od čega su 102 kilograma mesa došla u krapinsku poslovnicu. Dakle, meso kupljeno u subotu uistinu je bilo svježe.

– Pregledom dostavljenih fotografija jasno je razvidno kako je ovdje riječ o skrivenoj mani – pojavi čira, odnosno skrivenog apscesa, anomalije koja nastaje na životinji. Takvu skrivenu manu je nažalost nemoguće otkriti dok se meso ne rastvori, jer se ista nalazi smještena duboko u komadu mesa. Zbog toga je ovu skrivenu manu bilo nemoguće primijetiti prilikom obveznog veterinarskog pregleda, koji prolazi svo meso u našoj mesnoj industriji. Ponovno se duboko ispričavamo kupcima koji su kupili ovaj komad mesa te svim našim kupcima koji su pogođeni ovom situacijom – zaključuju u Mesnoj industriji Ravlić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba