Spaja ih ljubav, trud i entuzijazam

“MALI ROĐENDAN, VELIKI KUD”: Kulturno – umjetničko društvo Belec proslavilo pet godina rada

Objavljeno: 15.04.2019. JJ

U belečkom vatrogasnom domu u subotu je obilježeno pet godina djelovanja Kulturno -umjetničkog društva Belec, koje broji 94 člana, od čega četrdesetak aktivnih. Veći dio njih okupio se na proslavi petog rođendana KUD-a. Prisjetili su se prvih koraka prilikom pokretanju KUD-a, brojnih nastupa i veselih trenutaka u koje je ugrađeno mnogo truda, rada, vježbi i učenja. Uz nastupe članova KUD-a, na svečanosti su dodijeljene brojne zahvalnice osnivačima društva te brojnim donatorima i partnerima. Zahvalnicu je u ime Krapinsko – zagorske županije primila zamjenica župana Jasna Petek, koja je tom prilikom svim članovima KUD-a Belec čestitala na brojnim aktivnostima.

Rad i razvoj

– Peti rođendan je jedan mali rođendan, ali je ovo jedan veliki KUD. Velik po ljubavi, trudu i entuzijazmu koji ste ulagali u svih pet godina svog rada i razvoja. Hvala vam na svakom nastupu i svemu što činite za svoje mjesto, grad i županiju – istaknula je Petek. U ime Grada Zlatara, peti rođendan KUD-a Belec čestitala je gradska vijećnica Danijela Findak, a u ime Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ, predsjednik Boris – Roman Blažinić.

Sedam sekcija

Članovi KUD-a Belec djeluju u sedam sekcija: folklorna, tamburaška, sekcija folklornog pjevanja, dječja folklorna sekcija, etno i projektna sekcija te vokalno – instrumentalni sastav. Prvi su nastup imali 21. rujna 2014. godine te su do danas prošli put od sudjelovanja na lokalnim događanjima, preko organiziranja vlastitih manifestacija i provođenja europskog projekta do pobjede na županijskoj smotri i nastupu na nacionalnoj televiziji. Odrasli folklor ima četiri vlastite koreografije i petu u pripremi, dječji folklor tri koreografije, folklorno pjevanje desetak napjeva i skladbi, dok tamburaši svojim repertoarom pokrivaju više regija Hrvatske. Danas za svakog aktivnog člana KUD posjeduje nošnju, a za svakog tamburaša instrument.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba