Svečano obilježena 120. obljetnica Planinarskog društva Strahinjčica iz Krapine

“Za svaki naš izlet traži se mjesto više, a društvo broji preko 200 članova”

Objavljeno: 14.04.2019. zagorjeinternational

U prostorijama Srednje škole Krapina, uz izvedbu himne Folklorne skupine “Viline”, u subotu je započelo svečano obilježavanje 120. obljetnice Planinarskog društva “Strahinjčica”. U svom uvodnom govoru, predsjednik društva Miro Klasiček konstatirao je kako nema puno udruga koje se mogu pohvaliti tako dugom tradicijom, te kako društvo svojim aktivnim djelovanjem usmjerava i odgaja generacije planinara i promiče zdrav način života, kretanje, boravak u prirodi i na taj način doprinosi društvenom životu zajednice i očuvanju prirode.

Rad s mladima

– Broj članova svih dobnih skupina iz godine u godinu raste, tako da društvo danas broji preko dvjesto članova, kojima su najzanimljiviji društveni izleti za koje je izniman interes i doslovno se traži mjesto više. Glede rada s mladima, osobito mi je zadovoljstvo što ostvarujemo suradnju s ravnateljima školskih ustanova s područja grada, vezano uz uključivanje djece u mlade planinare, kako bi što više boravili na svježem zraku i u prirodi. Planova za budućnost je mnogo i što se tiče planinarskog doma, i što se tiče staza te mnogih drugih aktivnosti – dodao je Klasiček.
Čestitku za ovu jubilarnu obljetnicu društvu je izrazio i zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina.

Planinarski dom

– Vaših 120 godina ne predstavlja samo povijest društva, nego i dio povijesti Krapine i mislim da s ponosom možemo istaknuti svakog onog pojedinca koji je bio dio te priče – zaključio je Kozina.
Strahinjčica je planinarsko društvo koje u svom vlasništvu ima i planinarski dom, a održava i preko 70 kilometara planinarskih staza na Strahinjčici, Brezovici i Maceljskom gorju, koje, osim toga što prvenstveno služe planinarima, predstavljaju i sjajan turistički potencijal za grad i regiju.
Programu proslave nazočili su i izaslanik Hrvatskog planinarskog saveza Tomislav Zrinski, zamjenik načelnika Policijske uprave Robert Pavić, te ostali predstavnici gradskih ustanova i institucija, kao i članovi društva. (Jožica Miklaužić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba