Godišnja skupština Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica

Gornjostubički vatrogasci prošle godine imali 13 intervencija

Objavljeno: 14.04.2019. IB

U Samcima je održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica, koju je vodio predsjednik Josip Lešković. Izvještaj o radu podnio je tajnik Milan Bigec, koji je istaknuo kako je Vatrogasna zajednica 2018. godine sudjelovala u osiguranju događaja i aktivnosti koje je organizirala Općina Gornja Stubica, od Jurjeva 2018., XXI. Susreta za Rudija do Zagorskog Triatlona. Spomenuo je i edukativni izlet na Pašman te organizaciju združene vatrogasne vježbe “Dona 2018.”, aktivnosti oko nabave vozila za DVD Šagudovec te sudjelovanje u radu i aktivnostima Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije.

Devet vozila

Zapovjednik Krešimir Znika istaknuo je da VZ ima 208 članova, od čega 185 osposobljenih članova i posjeduje devet vatrogasnih vozila. 45 članova je završilo vatrogasni tečaj i steklo zvanje vatrogasac I. klase.

– Vatrogasna zajednica je tijekom 2018. godine imala 13 intervencija, a uslijed sušnog razdoblja dostavljali smo pitku voda mještanima – rekao je Znika.

21 nastup Puhačkog orkestra

Izvještaj o radu Puhačkog orkestra, koji djeluje u sklopu VZ-a, podnijela je Dorotea Drempetić.

– Puhački orkestar ima 29 članova, koji su prošle godine imali 21 nastup, od čega 17 na području općine. Gostovali smo i na otoku Pašmanu, u Njemačkoj i drugdje – istaknula je Drempetić.

Na skupštini je usvojeno izvješće o radu, financijsko izvješće, izvješće Nadzornog odbora, financijski plan i plan rada za 2019.

Nazočili su predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i njegov zamjenik Vladimir Škvorc.

 

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba