Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek posjetio Budinščinu

“HDZ je jedina ozbiljna politička stranka u Hrvatskoj”

Objavljeno: 10.04.2019. JJ

– HDZ danas na političkoj sceni ima specifičnu ulogu jer osim nas ne postoji niti jedna ozbiljna stranka. To je realnost, pomalo i zastrašujuća, jer uvijek trebamo partnere kako bismo radili za boljitak Hrvatske. Tri godine nam raste gospodarstvo, izašli smo iz prekomjernog deficita, porastao je kreditni rejting… Bez obzira na neke teške situacije, zadržali smo svoju političku stabilnost. Naš najveći uspjeh u Krapinsko – zagorskoj županiji je što smo uspjeli osigurati investicijski ciklus i jasno demantirati ono što je SDP godinama govorio – da ako HDZ dođe na vlast, neće se raditi ništa. Do sada smo u investicijskom ciklusu Vlade RH u iznosu većem od dvije milijarde kuna – istaknuo je predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko – zagorske županije Žarko Tušek na jučerašnjem radnom sastanku s članovima Općinske organizacije HDZ-a Budinščina.

Dječji vrtić i jaslice

– U prošloj godini odobreno nam je 11 projekata u ukupnom iznosu od 4,5 milijuna kuna. Za uređenje nerazvrstane ceste od D24 do groblja Gotalovec odobreno nam je 2,3 milijuna kuna te za Strateški plan razvoja turizma 87.500 kuna od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo nam je milijun kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta. Tu su projekti uređenja trga, parkirališta i okoliša, sanacija klizišta te obnova utvrde Milengrad. Značajan projekt ove godine sigurno je izgradnja dječjeg vrtića i jaslica, u iznosu od 7,4 milijuna kuna. Puno toga se radi i radit će se u Budinščini, izrazito smo ponosni i zahvalni Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Plenkovićem – rekao je predsjednik budinščinskog HDZ-a i načelnik općine Radovan Hercigonja.

“Dobitna kombinacija”

Nakon razgovora o aktualnoj političkoj situaciji, Tušek se osvrnuo na EU izbore te još jednom naglasio da je cijela lista HDZ-a, na čelu s mladim kolegom Karlom Resslerom, izvrsna i dobitna kombinacija, upravo zbog spoja mladih i iskusnih ljudi.
Tušek je održao i sastanak s načelnikom Hercigonjom i predsjednicom Općinskog vijeća Dijanom Margetić na temu projekata u općini, a zatim je sa suradnicima posjetio Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba