Stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti u ponedjeljak je DIP-u predala kandidacijsku listu za predstojeće EU izbore, a potom održala i prvu sjednicu predsjedništva, na kojoj je za zagorsko članstvo stiglo još jedno priznanje

Martina Bienenfeld predvodi Bandićevu listu za EU parlament, Donjostubičanec Luka Grabušić novi predsjednik Glavnog odbora stanke

Objavljeno: 09.04.2019. AB

Stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti predala je u ponedjeljak Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijsku listu za predstojeće izbore za Europski parlament, pri čemu je njezin predsjednik Milan Bandić istaknuo kako listu njegove stranke čine stručni ljudi. Naime, Nositeljica Bandićeve liste je Martina Bienenfeld, a na njoj se još nalaze Jelena Pavičić Vukičević, Davor Štern, Hrvoje Burić, Irena Cajner Mraović, Veljko Đorđević, Ljubo Jurčić, Jozo Milićević, Marijo Možnik, Krešimir Rogina, Gordana Rusak i Ana Vlahov.

Stručnost, a ne podobnost

– Jedina smo stranka koja ima nositeljicu liste koja nikada nije bila ni u jednoj stranci, jedina stranka na čijoj listi od 12 kandidata 11 nije u stranci. Uvijek ćemo nacionalne interese staviti ispred uskih stranačkih interesa. Struka, kompetencije, karijera, djela, a ne podobni i poćudni, kazao je Bandić nakon predaje liste i dodao da dok i druge stranke ne zatome stranačke interese, neće biti sreće za Hrvatsku.
A istog je dana održana i prva sjednica predsjedništva Stranke rada i solidarnosti u novom sastavu, na kojoj je, nakon što je prije desetak dana predsjednik zagorske organizacije stranke Anđelko Topolovec izabran za jednog od četvero potpredsjednika stranke, za zagorsko članstvo stiglo još jedno priznanje.

Tijela stranke

Na sastanku su naime izabrana nova tijela stranke, pa je tako za predsjednika Glavnog odbora stranke izabran Luka Grabušić, predsjednik Gradske organizacije BM 365 – Stranke rada i solidarnosti Donje Stubice. Takvom izboru, za vjerovati je, pomogla je nedavna pobjeda na izborima za mjesne odbore u Donjoj Stubici, gdje je Stranka rada i solidarnosti pobijedila u svih sedam mjesnih odbora na kojima je izašla na izbore. Potpredsjednik Glavnog odbora je Marko Magdić. Za glavnog tajnika stranke izabran je Dalibor Bastalec, za političkog tajnika Nenad Predovan, dok je za međunarodnog tajnika izabran Patrik Šegota.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba