Održana 109. redovna radno – izvještajna sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mače

Rektor marijabistričkog Svetišta, preč. Domagoj Matošević, blagoslovio navalno vatrogasno vozilo koje je stiglo iz Austrije

Objavljeno: 08.04.2019. IB

Održana je 109. redovna radno – izvještajna sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mače, kojoj je prethodio blagoslov navalnog vatrogasnog vozila, kojeg je DVD Mače nabavio vlastitim sredstvima. Vozilo je blagoslovio rektor marijabistričkog Svetišta, preč. Domagoj Matošević. Predsjednik DVD-a Mače Mladen Sedak Benčić nedavno nam je rekao kako je kamion – cisterna zapremnine dvije tisuće litara kupljen od jednog dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Austrije.

 Zadovoljava uvjete

–  Vozilo nije novo, ali će poslužiti našim potrebama. Prema dosadašnjim iskustvima s požarima, vozilo zadovoljava sve uvjete. Ima cisternu, ima visoki brzi tlak, ima srednji tlak, škare u slučaju prometne nesreće, za izvlačenje ljudi iz smrskanih automobila, ima top na krovu, agregat, svoju rasvjetu i pjenilo. Ima godine, ali malo kilometara, a obnovljene su i pumpe. Nama je to vozilo trebalo kako bismo zamijenili prijašnji kamion star 50 godina i koji se, nažalost, ne može više održavati i popravljati, jer za njega nema dijelova – rekao nam je Sedak Benčić.

Vlastitim sredstvima

– Kamion nabavljen iz Austrije platili smo svojim sredstvima, štedjeli smo nekoliko godina i racionalno trošili. Kako bi više uštedjeli, sami smo obavljali popravke na vozilu, održavali dom, popravili krovište, napravili garažna vrata i sve ostalo što smo mogli. Sljedeće godine nam je 110. obljetnica, pa nam je u planu kupnja još jednog mlađeg i manjeg vozila, kako bismo bili brži prilikom intervencija na našim bregima – istaknuo je Sedak Benčić.

Događanju su nazočili i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek te načelnica Mača Mladenka Mikulec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba