Za predsjednika Narodne stranke – Reformista Krapinsko – zagorske županije, izabran Davor Kljak

“Reformisti su štit sjevera. Naš je cilj boljitak građana na sjeveru Hrvatske, a izbori za EU parlament prva su nam prilika da pokažemo svoju snagu”

Objavljeno: 08.04.2019. JJ

Na izborno – izvještajnoj skupštini Županijske organizacije Narodne stranke – Reformisti Krapinsko – zagorske županije, za predsjednika je izabran Davor Kljak, jedan od prvih članova Reformista na području KZŽ i jedan od prvih vijećnika grada Zlatara iz redova Reformista od osnivanja stranke. Zahvalivši se članovima stranke na ukazanom povjerenju, Kljak je istaknuo da se nakon dugog rada u organizaciji vide pomaci na terenu te da se sada brojni ljudi žele pridružiti Reformistima zbog vidljivih rezultata, a posebno rezultata predsjednika stranke i varaždinskog župana Radimira Čačića.

Čačićeva podrška

– Naša osnovna smjernica je boljitak za građane sjevera i na tome trebamo raditi kao regionalna stranka. Također, vođeni takvom politikom, naša je zadaća briga za građane u svakoj općini i gradu. Reformiste smo na području naše županije gradili sustavno, organizaciju po organizaciju. Nije bilo ni jednostavno ni lako, ali smo uspjeli. Vjerujem da ćemo se razvijati i dalje, s još više rezultata. Pred nama su izbori za Europski parlament i ovo nam je prva proba da pokažemo svoju snagu – istaknuo je novoizabrani predsjednik Kljak.

Za potpredsjednika su izabrani Božidar Markuš i Zoran Zorko, a za tajnika Zoran Klemen.
Podršku novoj Županijskoj organizaciji dao je i Radimir Čačić, istaknuvši zadovoljstvo i važnost osnivanja organizacije u KZŽ, koja uz Varaždinsku i Međimursku, čini treću izbornu jedinicu.

Radna etika

– Zadaća Reformista kao pozicionirano regionalne stranke je da štitimo naše interese, interese sjevera, koji su ujedno i interesi cijele naše države. Svi mi, Varaždinci, Zagorci i Međimurci, imamo radnu etiku i moramo štititi svoje interese. Reformisti su štit sjevera. To je ono što moramo kod naših građana osvijestiti, posebno jer su pred nama važni izbori za EU parlament. Naša je zadaća da ljudima prenesemo sve benefite koje nam Europa nudi, što se posebno odnosi na novac koji možemo povlačiti iz EU fondova, ako za to imamo znanja i kapacitete. Primjerice, Varaždinska županija daleko je najuspješnija po povlačenju novca iz EU fondova, a to je ulaganje u budućnost – naglasio je Čačić te novom vodstvu zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Podršku kolegama u KZŽ pružili su i potpredsjednica Reformista i savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević, predsjednik ŽO Varaždinske županije i zamjenik župana Tomislav Paljak, potpredsjednici ŽO Varaždinske županije Nenad Koščak, koji je ujedno i županijski vijećnik, te Krunoslav Blaži, zatim zamjenik župana i potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin Robert Vugrin, varaždinski gradski vijećnik i potpredsjednik GO Varaždin Darko Detelj te koordinator međimurskih Reformista Siniša Šalamon.

Narodna stranka – Reformisti danas je u Hrvatskom saboru predala listu kandidata za izbore za Europski parlament. Listu predvodi Radimir Čačić, na drugom je mjestu potpredsjednica Natalija Martinčević, a završava je dugogodišnji gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i sadašnji gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba