Na otvorenju cirkuski majstori te poseban program pod nazivom “Posadimo drveće”

U PONEDJELJAK POČINJE 8. KIKI FESTIVAL: Bit će prikazano 30 filmova iz 18 zemalja, a pobjednika bira – dječji žiri

Objavljeno: 06.04.2019. IB

U ponedjeljak će se u Multimedijskom centru – kinu u Zaboku održati otvorenje 8. KIKI-ja, međunarodnog festivala dječjeg filma, a obilježit će ga poseban program pod nazivom “Posadimo drveće”. Za svečanost otvorenja odabran je animirani film oskarovca i eko – aktivista Frédérica Backa, “Čovjek koji je sadio drveće”.
– Film je 1988. godine osvojio nagradu Oscar za najbolji animirani film, a snimljen je prema knjizi Jeana Gionoa objavljenoj 1953., koja govori o jedinstvenom postignuću Elzéarda Bouffiera, pastira koji je strpljivo pošumljavao jalovu zemlju. U doba u kojem svjedočimo nekontroliranoj eksploataciji naših šuma, ovakav filmski izbor jasna je i snažna poruka kojom se izražava briga za bolju budućnost djece i mladih – poručuju organizatori.

Neobične točke

Ovogodišnji će KIKI započeti posebno veselo, jer će nakon filmske projekcije, nastupiti cirkuski majstori koji će kroz različite uloge klaunova, ekvilibrista, žonglera, lakrdijaša, ali i ekološki osviještenih zabavljača, izvoditi neobične točke i neočekivane trikove te u interakciji s publikom kreirati svijet mašte. Za dojmljiv završetak otvorenja, pobrinut će se članovi Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća Društva Naša djeca Zabok, koji će zajedno s publikom i sudionicima festivala posaditi žirove kako bi iz njih, baš kao u prikazanom filmu, izraslo drveće.

Program i u Krapini

Podsjećamo, osmi KIKI održava se od 8. do 12. travnja u Multimedijskom centru Zabok, a dio filmskog programa prikazat će se i u festivalskoj dvorani u Krapini. U pet natjecateljskih programa, bit će prikazano trideset filmova iz osamnaest zemalja, među kojima će se po prvi put naći filmovi iz Kirgistana i Venezuele, uz koje će mali gledatelji upoznati nove zemlje i njihovu kulturu, te imati priliku vidjeti s kakvim se ondje izazovima susreću njihovi vršnjaci. Odluke o najboljim filmovima i ove godine donosi dječji žiri.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba