Započeli prvi radovi na uređenju Planinarsko – poučne staze “Putovima orhideja“ na Strahinjčici, projekt vrijedan 854 tisuće kuna

Izgradit će se vidikovac na “Dedeku“ i natkrivena terasa kod Lovačkog doma u Radoboju, te postaviti sedam edukativnih tabli i stalci za parkiranje bicikla

Objavljeno: 04.04.2019. IB

Započeli su prvi radovi na projektu uređenja Planinarsko – poučne staze “Putovima orhideja“ na Strahinjčici, na području općine Radoboj. Na stazi će se dodati novi sadržaji u vidu uređenja postojećih te postavljanja sedam novih tabli, kojima bi se zaokružila cjelina, vezano za pružanje cjelovite informacije posjetiteljima, s naglaskom na šumska staništa, održivo korištenje šuma te drveni rukohvati, stalci za parkiranje bicikla te nekoliko koševa za smeće.

Ljepota krajobraza

Izgradit će se vidikovac na “Dedeku“, nedaleko od Planinarskog doma na Strahinjčici, koji će omogućiti potpuni doživljaj ljepota krajobraza Hrvatskog zagorja, a posebno uz pomoć teleskopa, koji će biti postavljen na vidikovcu, te natkrivena terasa kod Lovačkog doma u Radoboju, koja će omogućiti bolju kvalitetu i uvjete rada s djecom te njihovo dulje zadržavanje i boravak u prirodi. Ukupna vrijednost projekta je 854 tisuće kuna.
Staza je do sad opremljena s 11 edukativnih tabli s informacijama o biljnom pokrovu, životinjskom svijetu, fosilnom i rudnom bogatstvu te ostalim zanimljivostima šireg područja, a dodatnim sadržajima osigurat će se interpretacija prirodne baštine, s posebnim naglaskom na šume te njihovo održivo gospodarenje i zaštitu. Takav je sadržaj posebno namijenjen posjetiteljima koji su zainteresirani za odmor obogaćen edukativnim interpretacijama iz područja prirode i zaštite okoliša.

Ruralni razvoj

Projekt uređenja Planinarsko – poučne staze “Putovima orhideja” sufinancira se iz Mjere M08 “Potpora za ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba