Među 13 odabranih projekata iz cijele Hrvatske, našao se i jedan zagorski

Ministarstvo turizma će s 40 tisuća kuna financirati “Festivalski peharček” Srednje škole Bedekovčina i ŠUDIGO-a

Objavljeno: 01.04.2019. JJ

Projekt “Festivalski peharček”, čiji je nositelj Srednja škola Bedekovčina, a partner Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Ministarstvo turizma će financirati s 40 tisuća kuna. Naime, u sklopu programa “Promocija zanimanja” – promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam u 2019. godini, Ministarstvo je odobrilo 427.711 kuna za 13 projekata, među kojima je i onaj SŠ Bedekovčina.

Kvaliteta kadrova

Cilj programa je poboljšanje kvalitete ugostiteljsko – turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru kroz promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala te podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu.
– Jedan od ciljeva ove Vlade je preobrazba domaćeg obrazovnog sustava te prilagođavanje današnjim potrebama i trendovima u poslovnom svijetu. Kroz ovaj program želimo motivirati mlade već tijekom njihovog obrazovanja na usvajanje novih vještina i praktičnih znanja te razvijanje poduzetničkog duha. Pri tome želimo podići svijest o turizmu kao horizontalnoj djelatnosti, odnosno, istaknuti važnost povezivanja turizma s ostalim industrijama. Vjerujem kako će mlade iskustvo kroz ove projekte dodatno inspirirati te ih potaknuti da u budućnosti stvaraju nove ideje i sudjeluju u razvoju hrvatskog turizma – izjavio je ministar turizma Gari Cappelli povodom objavljivanja odluke o odabiru projekata srednjih strukovnih i umjetničkih škola.

Novi proizvod

Bespovratne potpore dodijeljene su projektima koji promoviraju novi turistički proizvod, za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti (razvoja), pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija i uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.). Ministarstvo turizma program poticanja strukovnih zanimanja provodi od 2009. godine i do sada je za razne projekte srednjih strukovnih škola ukupno izdvojeno gotovo četiri milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba