U subotu su u Bedekovčini održani 17. Sportski susreti obrtnika Obrtničke komore KZŽ

Dvjestotinjak zagorskih obrtnica i obrtnika na dan zaboravilo svakodnevne brige s kojima se susreću na tržištu rada i posvetilo se sportu i druženju

Objavljeno: 31.03.2019. AB

U subotu su u Bedekovčini održani 17. Sportski susreti obrtnika Obrtničke komore KZŽ, na kojima je ove godine sudjelovalo 200-tinjak obrtnica i obrtnika. Susrete je otvorio župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, koji je iskoristio priliku da upozori na problematiku s kojom se danas susreću zagorski obrtnici.
– Još uvijek imamo obrtnike koji nemaju dovoljno posla, ali imamo i obrtnike koji nažalost moraju odbijati poslove zbog nedostatka kvalificirane radne snage. Zbog toga smo ove godine donijeli odluku da se desetak strukovnih zanimanja proglasi deficitarnima pa su u tijeku obilasci osnovnih i srednjih škola, gdje razgovaramo s učenicima i njihovim roditeljima i prezentiramo im ta deficitarna zanimanja. Svi koji upišu neko od deficitarnih zanimanja u našim školama, dobivaju stipendiju od 500 kuna mjesečno za sljedeću školsku godinu te im se garantira posao na području Krapinsko – zagorske županije.
Sudionike susreta pozdravili su i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, potpredsjednik HOK-a Damir Židanić, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško i predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina Stjepan Kotarski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba