Povodom Svjetskih dana šuma i voda, Udruga Petrože – Krušljevo Selo organizirala dvodnevne ekološke aktivnosti

Volonteri posadili sedam sadnica voćaka i drveća, a na radionici doznali kako od plastične boce izraditi hranilicu za ptice

Objavljeno: 25.03.2019. JJ

Povodom Svjetskih dana šuma i voda, koji se obilježavaju 21. i 22. ožujka, Udruga Petrože – Krušljevo Selo organizirala je dvodnevne ekološke aktivnosti u kojima su sudjelovali Osnovna škola Oroslavje, Područna škola Krušljevo Selo, Srednja škola Oroslavje, Turistička zajednica grada Oroslavja, Grad Oroslavje i Mreža udruga Zagor.

Očuvanje i recikliranje

U prvom dijelu, članovi udruge i volonteri su posadili sedam sadnica voćaka i drveća (višnja, jabuka,crveni kesten) kod Područne škole Krušljevo Selo i u središtu Krušljevog Sela. Kestene su donirali Dunja Horvatin i Damir Vojtić, suradnici i volonteri udruge. U drugom dijelu aktivnosti, članovi udruge su odradili edukativnu radionicu na temu šuma i voda, na kojoj su asistirali mladi članovi udruge i sekcije za djecu i mlade “Štrumfovi”, Viktoria Kuleš i Matej Novosel. Kroz edukaciju, korisnici su informirani o važnosti i ulozi šuma i voda, njihovom utjecaju na zajednicu, svakodnevicu i svijet, njihovom očuvanju i recikliranju. Voditelj radionice Darko Krušelj prezentirao je recikliranje PVC boce za vodu u svrhu korištenja hranilica za ptice.

Postavljene na drvo

Nakon punjenja boca, hranilica sa sjemenkama za ptice postavljena je na drvo magnolije ispred područne škole. Polaznici radionice su za sudjelovanje nagrađeni bocom vode hrvatskog proizvođača, drvenom grafitnom olovkom, koja je rezultat projekta udruge “Papirus” i slatkim poklon iznenađenjima. Školi i učiteljicama, Tanji Tukač i Moniki Čretni, poklonjene su knjige za lektiru i čitanje, kao i edukativni leci i brošure, kao zalog nastavka širenja male knjižnice u sklopu PŠ Krušljevo Selo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba