Trakošćan je u subotu bio pravo središte rekreacije, zdravlja i dobre zabave

Prvi Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije okupio više od 500 sudionika svih uzrasta

Objavljeno: 25.03.2019. JJ

Trakošćan je u subotu bio pravo središte rekreacije i dobre zabave. Na prvom Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije, okupilo se više od 500 registriranih sudionika, koji su, osim u pješačenju, uživali i u ljepotama Trakošćana – turističkog bisera Varaždinske županije. Inicijator održavanja Festivala je Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin, a organiziran je u suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja.

Predstavnici TZ-a

Šetače i rekreativce podržali su predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević te direktor TZ-a Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini. Martinčević je istaknula kako Županija nastoji spojiti turističku ponudu, prirodne i kulturne ljepote županije te jedno iznimnu zdravu aktivnost, kao što je nordijsko hodanje.

Mjerenje tlaka i masnoće

– Iznimno mi je drago vidjeti danas ovako veliki broj ljudi u Trakošćanu. Nordijsko hodanje je pogodno za sve generacije, a vidim da ovdje ima od onih najmlađih do najstarijih. I sama sam odnedavno članica ove udruge i moram priznati kako me nordijsko hodanje zaista veseli, a izvrsno je i za zdravlje i za održavanje kondicije. Pohvaljujem organizatora, udruzi dajemo punu podršku, zaista je danas lijepo i veselo, ali i zdravo bilo biti ovdje – zaključila je Martinčević.
Županiji se zahvalila predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija, koja je naglasila kako je šetačima omogućeno i mjerenje tlaka i masnoće u krvi, a posjetitelji su se mogli dobro zabaviti i uz živu glazbu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba